ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η 57η Πανελλήνια Έκθεση Κρεμαστής φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας

Την Τρίτη το βράδυ, θα πέσει η αυλαία της

Με την καθιερωμένη βράβευση των αριστούχων μαθητών των σχολείων της Κρεμαστής, την Τρίτη το βράδυ, θα πέσει η αυλαία της 57ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας & Αγροτικής Οικονομίας Ρόδου στην Κρεμαστή, η οποία αποτελεί το μακροβιότερο οικονομικό – πολιτιστικό γεγονός του νησιού μας από το 1965, ενώ στόχος της είναι να αναδείξει τα προϊόντα της ελληνικής χειροτεχνίας, της λαϊκής τέχνης και της ελληνικής γης, καθώς και την ελληνική καινοτομία, όχι μόνο στους ντόπιους, αλλά και στους ξένους επισκέπτες του νησιού που συρρέουν κατά χιλιάδες.

Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πολιτιστικό γεγονός που πέραν του εμπορικού της σκοπού, αναδεικνύει μέσα από πλήθος καθημερινών εκδηλώσεων το εύρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Φέτος η Έκθεση, η οποία σημειωτέον διατηρήθηκε ακόμα και στην πολύ δύσκολη διετία της πανδημίας, ίσως η μοναδική σε όλη τη χώρα, αναβαθμίστηκε και εμπλουτίστηκε με ακόμη περισσότερα προϊόντα της ελληνικής χειροτεχνίας, της λαϊκής τέχνης και της ελληνικής γης.
Ελαιόλαδο, κρασί, μελισσοκομικά, γαλακτοκομικά, τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, βότανα, αλλαντικά, παραδοσιακά ζυμαρικά, παστά θαλασσινά αλλά και χειροτεχνήματα, αγιογραφίες, χειροποίητα χρυσαφικά, ασημικά και δερμάτινα καλλιτεχνήματα, γλυπτά κτλ έδωσαν το δυναμικό παρών σε μια έκθεση – θεσμό. Παράλληλα το πολύπλευρο κοινωνικό και εθελοντικό έργο τους ανέδειξαν στην Έκθεση εθελοντικοί σύλλογοι και κοινωνικές συλλογικότητες με τεράστια προσφορά στο νησί μας!
Για πρώτη φορά φέτος η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σαν το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για την περαιτέρω ανάδειξη της Έκθεσης σε πανελλαδικό επίπεδο και στη συνέχεια σε διεθνές επίπεδο.
Η 57η Πανελλήνια Έκθεση, που φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας, πραγματοποιήθηκε με Διοργανωτή το Δήμο της Ρόδου και την Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής, Συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την Στήριξη της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, και Οργανωτή την AEGEAN GLOBE PLATINUM, με πείρα 30 και επιπλέον χρόνων σε οργάνωση εκθέσεων και με ανάθεση από τον Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κρεμαστής «Παναγία η Ελεημονήτρια». Το πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα που εμπλούτισε τις 12 μέρες της Έκθεσης στήριξε ο ΔΟΠΑΡ Δήμου Ρόδου.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της Έκθεσης και την Οργανώτρια Εταιρία και τον Δημήτρη Συλιβάκη.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ