ΔΙΑΦΟΡΑ

«Ήρθε νεογέννητο στο Παίδων με εντολή Εισαγγελέα. Σήμερα είναι 3 ετών»

 

«Ήρθε νεογέννητο στο Παίδων με “εισαγγελική εντολή”. Σήμερα είναι 3 χρόνων»: Ένα συγκλονιστικό ποστ που αξίζει να διαβάσετε.

Μια συγκλονιστική μαρτυρία εργαζόμενης στο νοσοκομείο παίδων «Αγία Σοφία» για τα παιδιά που μεγαλώνουν φυλακισμένα στο νοσοκομείο με εντολή εισαγγελέα.

Το νεογέννητο στο Παίδων μένει στο νοσοκομείο με εντολή εισαγγελέα

Ανάρτηση για τα “εισ-αγγελικά” παιδιά, εκείνα που φτάνουν στο Παίδων μετά από εισαγγελική εντολή και καταλήγουν να μεγαλώνουν μόνα και φυλακισμένα στις κούνιες και τους διαδρόμους του νοσοκομείου, έκανε μια γυναίκα στο Facebook, η Κλεμεντινη Μιχαηλ Ζαβιτσανου, παραθέτοντας τη μαρτυρία μιας εργαζόμενης στο «Αγία Σοφία».

Όπως γράφει στο ποστ, με τίτλο «Τα “εισ-αγγελικά” παιδιά. Παίδων “Αγία Σοφία”. μαρτυρία εργαζόμενης»:
νεογέννητο στο Παίδων

«Ήρθε νεογέννητο στο Παίδων με εντολή Εισαγγελέα. Σήμερα είναι 3 ετών» – Διαβάστε παρακάτω το συγκλονιστικό της ποστ

«Ηρθε νεογέννητο στο “Παίδων” με “εισαγγελική εντολή”. Σήμερα είναι τριών χρόνων.

Εδώ και τρία χρόνια παραμένει στην ειδική Μονάδα Πρόωρων Νεογνών του νοσοκομείου.

Τρία χρόνια δεν έχει βγει ποτέ από την κούνια, έξω από τη μονάδα, δεν έχει πάει μια βόλτα.

Δεν προλαβαίνουμε ούτε να το αγκαλιάσουμε, να το περπατήσουμε.

Και δεν είναι το μόνο στη μονάδα. Εχουμε άλλα τρία παιδιά με “εισαγγελική εντολή”.

Αρρωσταίνουν από τα υπόλοιπα ή μεταδίδουν τα ίδια μικρόβια στα άλλα. Είμαστε δύο νοσηλεύτριες στη βάρδια για 20 μωρά, με πολλά απ’ αυτά να δίνουν μάχη για τη ζωή τους. Δύο άνθρωποι που πρέπει να ταΐζουμε 20 βρέφη, να τα αλλάζουμε, να τα κάνουμε μπάνιο, να κάνουμε αιμοληψίες, να ελέγχουμε μόνιτορ και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται…».

Μια σημείωση και ολίγα στατιστικά: Πέντε χρόνια πριν τα παιδιά που έφτασαν στο “Αγία Σοφία” κατόπιν “εισαγγελικής εντολής” ήταν 70 ολόκληρο το έτος.

Ας ελπίσουμε τα πράγματα να αλλάξουν με τη νέα πλατφόρμα αναδοχής και υιοθεσίας και όλα τα παιδιά να βρουν ένα σπίτι που θα τους προσφέρει αγάπη και ασφάλεια.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ