ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Μόνο για τους 60-65 το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο EMA «μίλησε» και επί της ουσίας έριξε το μπαλάκι για το εμβόλιο της AstraZeneca σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Και αυτό κάνουν οι ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία.

Η Ισπανία αποφάσισε λοιπόν ότι θα συνεχίσει μεν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca αλλά αυτό θα χορηγείται μόνο σε πολίτες ηλικίας από 60 έως 65 ετών.

Αυτό ανακοίνωσε η ισπανική κυβέρνηση μετά τις ανακοινώσεις ευρωπαϊκών και βρετανικών εποπτικών φορέων που επιβεβαίωσαν την συσχέτιση του προϊόντος με σπάνιες περιπτώσεις θρομβώσεων στον εγκέφαλο.

«Θα συνεχίσουμε να χορηγούμε το εμβόλιο της AstraZeneca, όμως (στους πολίτες) από 60 ως 65 ετών», ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας της Ισπανίας, η Καρολίνα Ντάριας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε έπειτα από σύσκεψη με τους επικεφαλής των περιφερειακών υγειονομικών υπηρεσιών.

Η Ντάριας ανακοίνωσε την απόφαση αυτή μερικές ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της εκτίμησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων ότι οι θρομβώσεις θα πρέπει να καταγραφούν ως μια από τις σπάνιες παρενέργειες του εμβολίου που ανέπτυξε η αγγλοσουηδική φαρμακευτική σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

newsit.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ