ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικάστηκε υπάλληλος Κέντρου Υγείας για ασέλγεια σε ανήλικη

 

Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου σε 47χρονο για την κατηγορία των ασελγών χειρονομιών σε βάρος 17χρονης σε Κέντρο Υγείας.

Μάλιστα είχε γίνει γνωστό ότι ο 47χρονος ήταν φίλος της οικογένειας της ανήλικης και συνάδελφος με τη μητέρα της. Η 17χρονη είχε απευθυνθεί στο Κέντρο Υγείας για ακτινογραφίες προκειμένου να συμμετάσχει στις εξετάσεις για την εισαγωγή της σε στρατιωτική ή αστυνομική σχολή.

Τις ακτινογραφίες ανέλαβε να τις κάνει ο 47χρονος εργαζόμενος στο Κέντρο Υγείας αφού αυτή ήταν η ειδικότητά του.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η ανήλικη ξέσπασε σε κλάματα και αποκάλυψε στη μητέρα της ότι η συμπεριφορά του 47χρονου απέναντι της ήταν ανάρμοστη και ως προς τις κινήσεις του και ως προς τις… αδιάκριτες ερωτήσεις του.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, ο 47χρονος επέμεινε στην αθωότητά του. Αρνήθηκε ότι προέβη σε ασελγείς χειρονομίες, ισχυριζόμενος ότι έπραξε όπως ακριβώς ενδείκνυται για την εν λόγω εξέταση ενώ ως προς τις ερωτήσεις “προσωπικού περιεχόμενου” που φέρεται να απεύθυνε στην ανήλικη, υποστήριξε ότι ήταν απαραίτητες για να αντλήσει τις απαραίτητες πληροφορίες για την ασφάλεια της εξεταζόμενης.

Τελικά το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών. Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της άμεσης καταβολής χρηματικής εγγύησης 3.000 ευρώ.

Τελικά η πρόεδρος του δικαστηρίου μείωσε την εγγύηση στα 500 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΠΑΤΡΙΣ, ο 47χρονος δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης. Από την άλλη πλευρά, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση:ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ