ΕΛΛΑΔΑ

Καβάλα: Στον εισαγγελέα οι φάκελοι γιατρών με μηδενικά αντισώματα και πλαστά πιστοποιητικά

Στον εισαγγελέα Καβάλας μεταβιβάζει τους φακέλους των δυο γιατρών που εντοπίστηκαν με μηδενικά αντισώματα η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, την ώρα που η έρευνα συνεχίζεται.

Συνολικά στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας βρίσκονται 14 υγειονομικοί που είτε προσκόμισαν πιστοποιητικό νόσησης τον περασμένο Αύγουστο, λίγες μόνο μέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας και την προοπτική της αναστολής εργασίας για όσους δεν διέθεταν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, είτε προσκόμισαν πιστοποιητικό εμβολιασμού από εμβολιαστικό κέντρο εκτός της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη, ενώ η έρευνα συνεχίζεται. Στην πρώτη περίπτωση, ο πρώτος από τους υγειονομικούς που ελέγχθηκε, ένας γιατρός που προσκόμισε πιστοποιητικό νόσησης τον Αύγουστο μόλις ενημερώθηκε από τη διοίκηση για το αποτέλεσμα έσπευσε να εμβολιαστεί.

Στη δεύτερη περίπτωση, η γιατρός με το πιστοποιητικό εμβολιασμού από τη Βουλγαρία (για το μονοδοσικό εμβόλιο) υποστηρίζει σε δηλώσεις της ότι η μη ανταπόκρισή της στον εμβολιασμό είναι  ζήτημα οργανικό.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ