ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συναγερμός στην Αττική με 17 στα 26 εγχώρια κρούσματα!

35 τα νέα κρούσματα που “έδωσε” ο κορονοϊός στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, με τα 9 από αυτά να είναι “εισαγόμενα”. Την “μερίδα του λέοντος” από τα 26 “εγχώρια” έχει η Αττική. 9 ακόμη κρούσματα εντοπίστηκαν σε έξι διαφορετικές περιοχές. Διαβάστε την αναλυτική ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Ο κορονοϊός είναι… ακόμη εδώ κι αυτό ακριβώς μας υπενθυμίζει η σημερινή (27.07.2020) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 35 νέα κρούσματα στην Ελλάδα τις τελευταίες 24 ώρες.

Μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το πόσα νέα κρούσματα “έδωσε” ο κορονοϊός στην χώρα το τελευταίο 24ωρο, ήρθε κι η δεύτερη, που αναλύει την γεωγραφική κατανομή των περιπτώσεων.

Κορονοϊός – Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα

Από τα 35 νέα κρούσματα, τα 9 είναι “εισαγόμενα” και συγκεκριμένα: 4 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και άλλα 5 αφορούν ταξιδιώτες που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα και μετέβησαν αυτοβούλως για έλεγχο.

Τα υπόλοιπα 26 νέα κρούσματα, τα λεγόμενα εγχώρια, εντοπίστηκαν στις παρακάτω περιοχές:

  • δεκαεπτά (17) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
  • δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αχαϊας,
  • ένα  (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,
  • ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Βοιωτίας.

Κορονοϊός – Αναλυτικά η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

“Σήμερα ανακοινώνουμε 35 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.227, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1184 (28.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2118 (50.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 127 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 202θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Φωτογραφίες αρχείου: Intime.

Aπό newsit.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ