ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με τον Αστυνομικό Δ/ντή Μ. Καζαμία συναντήθηκε ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Ρόδου για την παράνομη στάθμευση

Για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων μηνών, αντιπροσωπεία του Συλλόγου ΑΜΕΑ Επαρχίας Ρόδου, είχε συνάντηση στην Αστυνομική Διεύθυνση, με τον Αστυνομικό διευθυντή Δωδ/σου Μανώλη Καζαμία και τον Υποδιοικητή του τμήματος Τροχαίας Βασίλη Δοξάκη.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης στάθμευσης των συμπολιτών μας σε θέσεις και ράμπες α.με.α. Το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης έχει πάρει δυστυχώς ανεξέλεγκτες διαστάσεις , με αποτέλεσμα η έτσι κι αλλιώς δύσκολη καθημερινότητα των συμπολιτών μας α.με.α. και εμποδιζόμενων ατόμων να γίνεται ακόμα δυσκολότερη εξαιτίας της αδιαφορίας και της έλλειψης σεβασμού από μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες της Επαρχίας Ρόδου, Παναγιώτης Φωνιαδάκης, μιλώντας στον Real Voice 99.5 και τους δημοσιογράφους Τέρη Χατζηιωάννου και Νατάσα Παμπρή, στην εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα” τόνισε ότι η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο, εγώ προσωπικά καλώ συνεχώς την Τροχαία. Έχουμε φθάσει σε σημείο απόγνωσης. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι δεν πρέπει να καταλαμβάνει τις θέσεις πάρκινγκ των ΑΜΕΑ.

Παράλληλα στο Δελτίο Τύπου του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

Επισημάνθηκε από τη πλευρά μας η αναγκαιότητα εντατικοποίησης των ελέγχων από τη πλευρά της Αστυνομίας , και της πλήρης εφαρμογής του κ.ο.κ. σε ότι αφορά τα προβλεπόμενα πρόστιμα και τις συνέπειες για τον κάθε επίδοξο και ασυνείδητο παραβάτη. Επιβεβαιώσαμε την ήδη άψογη συνεργασία μας και είμαστε σε θέση να επισημάνουμε και να διαβεβαιώσουμε ότι, καμία παραβίαση δεν θα περνάει απαρατήρητη και σε αυτό θα είναι σύμμαχος μας και η ελληνική Αστυνομία που ούτως ή άλλως ήδη το πράττει.

Υπενθυμίζουμε για να γίνει κατανοητό για όσους δεν γνωρίζουν αλλά και σε αυτούς που γνωρίζουν αλλά ρισκάρουν όταν κάνουν την ηθελημένη παράβαση ότι, ο κ.ο.κ. που είναι σε ισχύ προβλέπει:
<< Για παράνομη στάθμευση σε όδευση τυφλών ή θέση στάθμευσης και σε ράμπα ΑμεΑ περιλαμβάνει αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας και άδεια οδήγησης για δύο μήνες , οι οδηγοί των οχημάτων δέχονται ποινή 9 πόντων στο Point system στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών. Επιπλέον χρηματικό πρόστιμο 200 ευρώ>>
Επιζητούμε τη προσοχή όλων.
Επιτέλους δώστε τέλος σε αυτό το νοσηρό φαινόμενο!!!!! Σεβαστείτε τον συνάνθρωπό σας και τα δικαιώματά του !!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΦΩΝΙΑΔΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΟΥΚΑΣΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ