ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης και Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος μαζί στο Ground Zero – Ξενάγηση στον Άγιο Νικόλαο

Το μήνυμα που έστειλαν Αθήνα και Λευκωσία στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο ήταν σαφέστατο: σε Ελλάδα και Κύπρο υπάρχει ενόχληση για την παρουσία του στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Υόρκη. Και ενώ ο Νίκος Αναστασιάδης ακύρωσε τη συνάντησή του με τον κ. Ελπιδοφόρο, τελικά ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θα δώσει συνέχεια στο θέμα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, ήταν παρών στα εγκαίνια του ουρανοξύστη των 36 ορόφων, το επονομαζόμενο «Τουρκικό Κέντρο», που βρίσκεται στην καρδιά της Νέας Υόρκης, απέναντι από το κτίριο του ΟΗΕ και θα στεγάσει το τουρκικό προξενείο, τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας στον ΟΗΕ, ενώ εκεί θα έχει “γραφείο” και το ψευδοκράτος. Η ενόχληση προκλήθηκε από την παρουσία του στην εκδήλωση αλλά και τη φωτογραφία του “δίπλα” στον κατοχικό ηγέτη, Ερσίν Τατάρ και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίς το πρωί, ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στη Νέα Υόρκη μετέδωσε ότι ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, αποφάσισε να επικαλεστεί βεβαρυμένο πρόγραμμα για να μην συναντήσει, τελικά, τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το ίδιο επρόκειτο να κάνει και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος φτάνει απόψε (22.09.2021) στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, λίγο πριν από τις 12:00 από το Μέγαρο Μαξίμου ανακοινώθηκε επίσημα πως «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή θα επισκεφθεί το Ground Zero, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, ο οποίος θα τον ξεναγήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αθήνα δεν θέλησε να “τραβήξει” στο σχοινί στις σχέσεις της με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Έκανε γνωστή την ενόχλησή της για την παρουσία του στα εγκαίνια του “Σπιτιού της Τουρκίας” αλλά συνέχεια δεν προτίθεται να δώσει.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ