ΔΙΕΘΝΗ

Μιζούρι: Αστυνομικοί εξαπολύουν σκύλο ξανά και ξανά εναντίον Αφροαμερικανού! Σοκαριστικό βίντεο

Νέες αντιδράσεις ΄για την αστυνομική βία έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ ένα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς στο Μιζούρι να εξαπολύουν σκύλο πάνω σε έναν αφροαμερικανό.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί στο Μιζούρι φαίνεται να έχουν σχεδόν ακινητοποιήσει έναν αφροαμερικανό για υποψία διακίνησης ναρκωτικών, που σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ προέβαλε κάποια αντίσταση. Τότε ο ένας από αυτούς που είχε μαζί του αστυνομικό σκύλο, τον εξαπολύει εναντίον του υπόπτου.

Ο σκύλος τον δαγκώνει για ώρα και αυτός σφαδάζει. Αφού τον τραβά, ο αφροαμερικανός προσπαθεί να απομακρυνθεί, ωστόσο ο αστυνομικός εξαπολύει εκ νέου τον σκύλο.

Ο άνδρας πέφτει κάτω και του περνούν χειροπέδες, ωστόσο ο αστυνομικός αφήνει τον σκύλο να δαγκώνει τον άνδρα ακόμα και όταν αυτός ήταν κάτω και είχε ακινητοποιηθεί!

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως ο αφροαμερικανός τους απειλούσε. Αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, τελικά αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν υπήρχαν ισχυρές κατηγορίες εναντίον του.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα την Παρασκευή ζητώντας να απολυθούν οι τρεις αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Το FBI ξεκίνησε έρευνα για τη σύλληψη του Αφροαμερικανού ενώ ο επικεφαλής του τμήματος δήλωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με την υπηρεσία.

newsit

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ