ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν και με τη βούλα! Εξασφάλισε 306 εκλέκτορες έναντι 232 του Τραμπ

Democratic U.S. presidential nominee and former Vice President Joe Biden speaks during a campaign event in Monaca, Pennsylvania, U.S., November 2, 2020. REUTERS/Kevin Lamarque

Ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν με 306 εκλέκτορες εξασφάλισε τη νίκη του στις αμερικανικές εκλογές, έναντι 232 του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το ινστιτούτο Edison Research.

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε και την Τζόρτζια, ενώ ο Τραμπ τη Βόρεια Καρολίνα, όπως δημοσίευσε το ινστιτούτο Edison Research. Η Τζόρτζια και η Βόρεια Καρολίνα ήταν οι δύο τελευταίες Πολιτείες στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Για την εκλογή του στο ύπατο αξίωμα των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν χρειαζόταν πλειοψηφία 270 εκλεκτόρων.

Ο Τραμπ… το χαβά του!

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει τη νίκη του αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα ότι σκέφτεται να μεταβεί στη συγκέντρωση που προγραμματίζουν οι υποστηρικτές του αύριο, Σάββατο στην Ουάσινγκτον για να του εκδηλώσουν την υποστήριξή τους.

“Είναι συγκινητικό να βλέπεις όλη αυτή την τεράστια υποστήριξη, ειδικά αυτές τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις που ξεπετάγονται σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου Σαββάτου στην Ουάσινγκτον. Θα μπορούσα ακόμη και να προσπαθήσω να περάσω για να πω ένα γεια”, έγραψε στο Twitter ο Τραμπ. “Υπήρξε νοθεία στις εκλογές”, επανέλαβε.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ