ΔΙΕΘΝΗ

Νέο τουρκικό show μέσα από το Oruc Reis – “Συνεχίζουμε αποφασιστικά στις περιοχές δικαιοδοσίας μας”

FILE PHOTO: Turkish seismic research vessel Oruc Reis sails in the Bosphorus in Istanbul, Turkey, October 3, 2018. REUTERS/Yoruk Isik/File Photo

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα νέο βίντεο μέσα από το ερευνητικό σκάφος και τις φρεγάτες που το συνοδεύουν, στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Συνεχίζονται τα προκλητικά μηνύματα της Άγκυρας σε βάρος της Ελλάδας, καθώς σήμερα (06.09.2020), το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας έδωσε στη δημοσιότητα νέες εικόνες μέσα από το τουρκικό ερευνητικό “Oruc Reis” και τις φρεγάτες που το συνοδεύουν.

 

Στο βίντεο… υπερπαραγωγή, ο καπετάνιος του “Oruc Reis” αναφέρει μεταξύ άλλων: “Ο ηρωικός στόλος μας είναι εδώ για εμάς και αυτό μας επιτρέπει να εργαζόμαστε με ασφάλεια. Εδώ, κάνουμε μία καθαρά επιστημονική και τεχνική μελέτη εντός των περιοχών θαλάσσιας δικαιοδοσίας της χώρας μας. Μαζί σας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αποφασιστικά και χωρίς φόβο για τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας στις θαλάσσιες ζώνες”.

Στη σχετική ανάρτηση του στο Twitter, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει: “Δυνατά, αποφασιστικά και άξια. Φρεγάτες και κορβέτες του Πολεμικού Ναυτικού συνεχίζουν αποφασιστικά το καθήκον τους να συνοδεύουν – προστατεύουν το ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, το οποίο εξακολουθεί να εργάζεται στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν επιτρέπεται καμία ανομία ή εκφοβισμός στην περιοχή”. NEWSIT.GR

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ