ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ο Δήμος Ρόδου για το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης

 

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα για το έργο «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων – εφαρμογές Smart Cities, με εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Ρόδου», από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Ρόδου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Τα περί παραλαβής και ολοκλήρωσης του έργου «Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση Συστημάτων Ηλεκτροφωτισμού Κοινόχρηστων Χώρων – εφαρμογές Smart Cities, με εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Ρόδου» μέσα σε συνθήκες καραντίνας είναι fake news!

Από τα τέλη Ιανουαρίου 2020, με ανάρτηση της σχετικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι συντρέχουν πλείστοι λόγοι έκπτωσης της Κοινοπραξίας «ΟΤΕ Α.Ε. – GLOBILED Μ ΕΠΕ – ΣΤΗΡΙΞΙΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», που ήταν ανάδοχος του ανωτέρω έργου.

Τόσο ο Εξωτερικός Σύμβουλος του έργου, όσο και η ανάδοχος Κοινοπραξία δεν συμμορφώθηκαν σε ουσιώδεις απαιτήσεις του έργου, και οι λόγοι έκπτωσης συντρέχουν και υφίστανται, η δε σχετική διαδικασία είναι σε πλήρη εξέλιξη, παρά τους, περί του αντιθέτου, ισχυρισμούς δημοσιευμάτων, που απέχουν έτη φωτός από κάθε δημοσιογραφική δεοντολογία.

Ειδικά δε, ως προς την Επιτροπή Παρακολούθησης, έγγραφο της οποίας «διέρρευσε» από προσωπικό μαιλ, κατά την αναφερόμενη σε αυτό ημερομηνία, το έργο τελούσε με Ρητή Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, σε αναστολή λειτουργίας, λόγω Covid-19, και εξ αυτού η Επιτροπή όφειλε να προασπίσει την ορθώς συμβατική υλοποίησή του, και όχι να διαπιστώσει συμβουλευτικά τάχα την «πρόοδό» του, ούσα σε επίσημη και πιστοποιημένη άδεια εργασίας….. Απόδειξη συνειδητής παραπληφόρησης.

Η αλήθεια έρχεται στο φως, και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Σταθερή επιλογή της Δημοτικής Αρχής, είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, και κανενός άλλου. Γι’ αυτό και είναι προτεραιότητα η αποτελεσματική και διαφανής υλοποίηση, της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Δήμου μας, με πραγματική εξοικονόμηση, και προς όφελος όλων των δημοτών.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ