ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2022: Πρόσφυγας από το Ιράν θριάμβευσε στην Μυτιλήνη

Από Κούρος σε Κύρος – όπως είναι το όνομά του στα Ελληνικά- και από το Ιράν στην Μυτιλήνη, ο πρόσφυγας, Κούρος Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί, αρίστευσε στις Πανελλήνιες 2022 και είναι έτοιμος να ξεκινήσει ακόμα ένα μεγάλο ταξίδι στη ζωή του. Ο νεαρός, βγήκε δεύτερος στο σχολείο του στη Θετική κατεύθυνση, γράφοντας Μαθηματικά 20, Φυσική 20, Χημεία 19,5 και Έκθεση 13,5.

Ο Κούρος, που έφθασε πριν τρία χρόνια στη Μυτιλήνη μέσα σε μια βάρκα με τους γονείς του από το Ιράν, μίλησε με ένα λαμπερό χαμόγελο και με την υπερένταση της χαράς του να ξεχειλίζει, στην κάμερα του «Αιόλου». Κατάφερε να πετύχει τόσο υψηλούς βαθμούς στις Πανελλήνιες του 2022 με διάβασμα και βοήθεια από σχολείο και φροντιστήριο.

Στόχος του; Να καταφέρει να περάσει την σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Θεσσαλονίκη.

Φορώντας ένα μπλουζάκι με το Πυθαγόρειο θεώρημα και μιλώντας άπταιστα ελληνικά, ο Κούρος εξήγησε πως παρά την χαρά και την ζωηράδα που βγάζει σήμερα, στο παρελθόν έχει περάσει «τρομερά πράγματα». Συμπλήρωσε πως πλέον έχει φτάσει «μια νέα εποχή» για εκείνον.

Όσο για τη συμβουλή που δίνει για την επιτυχία στις Πανελλήνιες – εκτός από το διάβασμα- ο Κούρος λέει «να μην αγχώνεστε». Παρόλο που εκείνος δεν τήρησε αυτή τη συμβουλή.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ