ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΜΔΥΔΑΣ προς τον Δήμαρχο

 

Επιστολή απέστειλε η Π Α Ν Ε Λ Λ Η Ν Ι Α Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ προς τον Δήμαρχο Ρόδου σχετικά με “Περιστατικό στη Δ/νση Τεχνικών Έργων του Δήμου Ρόδου.”

Αναλυτικά η επιστολή :

Κύριε Δήμαρχε,

η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ αποτελεί την Ομοσπονδία που εκπροσωπεί Πανελλαδικά το σύνολο των Διπλωματούχων Μηχανικών του Δημοσίου Τομέα (Υπουργεία, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού) και στηρίζει τα μέλη της σε επαγγελματικά και επιστημονικά θέματα. Ενημερωθήκαμε από μέλη μας, ότι στο Δήμο σας, εν μέσω πανδημίας, με τις υπηρεσίες να υπολειτουργούν και τους υπαλλήλους να βρίσκονται σε Άδειες Ειδικού Σκοπού υπήρξε ένα περιστατικό μεταξύ Μηχανικών της Δ/νσης Τεχνικών Έργων.

Το γεγονός ότι πρόκειται για περιστατικό παρακώλυσης εισόδου των μηχανικών στο χώρο εργασίας τους με σφράγισμα γραφείων με κόκκινη κορδέλα (κατά την απουσία τους σε άδεια και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση τους) μας αναγκάζει να απευθυνθούμε σε σας ως ανώτερο
εκτελεστικό όργανο του Δήμου. Το κλείδωμα – σφράγισμα Γραφείων και μάλιστα με κόκκινη κορδέλα (παραπέμποντας σε «τόπο εγκλήματος») υποτιμά την προσωπικότητα των συναδέλφων μας, απαξιώνει τον κρίσιμο ρόλο των Μηχανικών σε κάθε Υπηρεσία (με προτεραιότητα στην προστασία του δημόσιου συμφέροντος), παρακάμπτει την διοικητική ιεραρχία και καταστρατηγεί τη νόμιμη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

Εφόσον η Διοίκηση κάθε Δήμου εκτιμά ότι υπάρχουν θέματα με τη λειτουργία κάποιας Επιτροπής ή Υπηρεσίας, υπάρχουν οι προβλεπόμενες Νόμιμες διαδικασίες επίλυσης και παρέμβασης.

Τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Δήμοι δεν αφήνουν περιθώριο για την επιβάρυνση τους λόγω εσωτερικών εντάσεων μεταξύ Διοίκησης και Υπαλλήλων. Το κλίμα καλής συνεργασίας και σεβασμού είναι απαραίτητο προς το συμφέρον της κοινωνίας που υπηρετούν.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή επικοινωνία, ώστε
να μας γνωρίσετε τις απόψεις σας και να κινηθούμε από κοινού στην κατεύθυνση επίλυσης όσων θεμάτων έχουν προκύψει.

Για το ΔΣ Ο Πρόεδρος

Πετρόπουλος Δημήτρης

Ο Γεν. Γραμματέας

Σάσσαλος ΚώσταςΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ