ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: “Οχι” στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου λένε οι εργαζόμενοι

“Όχι” στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Ρόδου, λένε τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ρόδου, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

 

Μεταξύ άλλων αναφέρουν πως “στο νοσοκομείο μας οι πάγιες και τεράστιες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, πάνω από 300 θέσεις ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, αντανακλώνται στις μακρόχρονες λίστες αναμονής στα τακτικά ιατρεία, διαγνωστικές εξετάσεις και τακτικά χειρουργεία”. Χαρακτηριστικά αναφέρουν, πως “χρειάζονται τρεις μήνες αναμονή για μια αξονική τομογραφία, έξι μήνες για μαστογραφία, στα χειρουργεία από 3 ως και 6 μήνες και για μια εξέταση στα εξωτερικά ιατρεία ραντεβού έχει μετά από ενάμιση μήνα”.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ρόδου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την περίπτωση, που κάποιος ασθενής με covid 19 διασωληνωθεί και δεν βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ σε Αθήνα ή Κρήτη, πράγμα πολύ πιθανό, αφού οι ΜΕΘ εκεί είναι σχεδόν πλήρεις και ζητούν απάντηση από την 2η ΥΠΕ .

“Το σωματείο μας προειδοποιεί όλους τους αρμόδιους φορείς, ότι επειδή είμαστε νησί μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμιστεί άλλο η λειτουργία του νοσοκομείου μας και πολύ περισσότερο να μετατραπεί σε νοσοκομείο μίας νόσου”, υπογραμμίζουν.

Aπό ertnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ