Νότιο Αιγαίο ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΡΟΔΟΣ : Οι εστιάτορες παραδίδουν τα κλειδιά στο Μανδράκι !

Τα κλειδιά των καταστημάτων τους ετοιμάζονται να παραδώσουν στο Μαξίμου οι εστιάτορες και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης. Μαζί τους και οι Ροδίτες οι οποίοι έχουν προγραμματίσει την Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 10 το πρωί να συγκεντρωθούν στο Μανδράκι σε ένδειξη διαμαρτυρίας και αγανάκτησης και να παραδώσουν τα κλειδιά των επιχειρήσεών τους.

Στόχος είναι η παράδοσή τους στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) και αντιπροσώπων της εστίασης απ’ όλη την Ελλάδα.

Όπως σημειώνει η Ένωση Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων, στόχος της κίνησης αυτής, είναι «η μη παροχή ουσιαστικών μέτρων στήριξης στην κρισιμότερη φάση της ιστορίας του κλάδου».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου κ. Γιάννης Κλούβας σε ανάρτησή του στο προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  καλεί τους συναδέλφους του να έρθουν στις 10 Φεβρουαρίου και να παραδώσουν τα κλειδιά, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Μανδράκι, σε μία συμβολική κίνηση, δείχνοντας την αγανάκτησή τους προς την Κυβέρνηση, καθότι ο κλάδος της εστίασης βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η πρόσκληση είναι για όλους Νυχτερινά Κέντρα, Μπαρ Καφετέριες, Εστιατόρια, Σνακ μπαρ, Ψητοπωλεία, Πιτσαρίες και κάθε λογής υγειονομικού ενδιαφέροντος κατάστημα! Ξεσηκώθηκε όλη η Ελλάδα από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη! Φτάνει ο εμπαιγμός μέχρι εδώ!!!»

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΕΣΕ

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Από τα δεκάδες μέτρα που έχουν εφαρμοστεί από τον Μάρτιο του 2020 η επιστρεπτέα προκαταβολή ήταν το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο ρευστότητας και ανακούφισης που λειτούργησε σαν σανίδα σωτηρίας και επιβίωσης για τους επαγγελματίες του Κλάδου της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων.

Χθες όμως τα μηνύματα από το TAXIS γέμισαν απαισιοδοξία, απελπισία, αγανάκτηση και οργή τους επαγγελματίες του Κλάδου. Το 40% των επιχειρήσεων αποκλείστηκε, το μέσο ποσό επιστρεπτέας είναι 4.900€ και η πλειονότητα των επιχειρήσεων θα εισπράξει από 2.000 – 4.000€, όταν οι πάγιες λειτουργικές ανάγκες της πιο μικρής επιχείρησης του Κλάδου ξεπερνούν τα 3.000€ μηνιαίως. Χωρίς μάλιστα σε αυτό το ποσό να συνυπολογίζουμε τις ανάγκες που έχει κάθε επαγγελματίας για να συντηρήσει την οικογένειά του.

Για πολλοστή φορά επισημαίνουμε μια ζοφερή πραγματικότητα με την οποία αναμετρώνται καθημερινά δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες: Την μείωση του κύκλου εργασιών κατά 50% για τους μήνες λειτουργίας του 2020, τα περιοριστικά μέτρα στο ωράριο λειτουργίας που μείωσαν τον κύκλο εργασιών και τα τοπικά lockdown με τις ζημιές που προκάλεσαν στα ευαλλοίωτα προϊόντα δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την ζωή μας και την ζωή των οικογενειών μας. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η σωρευτική δημιουργία ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που έχει να λάβει τη μορφή χιονοστιβάδας ακόμη και για επιχειρήσεις υγιείς και σταθερά κερδοφόρες.

Τα λουκέτα είναι υπαρκτή πραγματικότητα πλέον και αυξάνονται καθημερινά. Απαιτούμε άμεσα πρόγραμμα χρηματοδότησης του Κλάδου. Οι Επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις του Κλάδου είναι βαριά ασθενείς διασωληνωμένοι στην εντατική και ο γιατρός (κυβέρνηση) ανοιγοκλείνει το οξυγόνο και το μοιραίο είναι αναπόφευκτο.

 

Ανοίξτε το οξυγόνο,

Π Ν Ι Γ Ο Μ Α Σ Τ Ε !!!!!»

#PressGreeceΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ