ΔΙΕΘΝΗ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ισπανία λόγω του κορονοϊού!

Spanish Prime Minister Pedro Sanchez speaks during a news conference after taking part in a conference call with European leaders at the Moncloa Palace in Madrid, Spain March 10, 2020. REUTERS/Sergio Perez
 

Συναγερμός και στην Ισπανία με τον Σάντσεθ να κηρύσσει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Η απόφαση θα εγκριθεί επισήμως και από το υπουργικό συμβούλιο αύριο. Ίδια… μοίρα και για την Βουλγαρία.

Και η Ισπανία στους ρυθμούς του φονικού ιού, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Πέδρο Σάντσεθ να κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Η χώρα έχει καταγράψει 120 νεκρούς (!) και περισσότερα από 4.200 κρούσματα της επιδημίας του νέου κορονοϊού, όπως ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας και η κυβέρνηση.

Έτσι, ο Σάντσεθ σε διάγγελμά του ανακοίνωσε την απόφασή του να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις επόμενες 15 ημέρες.

Φοβούνται 10.000 κρούσματα σε μια βδομάδα στην Ισπανία!

Στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, που θα συγκληθεί αύριο,θα εγκριθεί το σχετικό διάταγμα με το οποίο η Ισπανία “θα τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών”, είπε ο Σάντσεθ σε ένα σύντομο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε, την ώρα που η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 120 ανθρώπους στη χώρα και καταμετρά περισσότερα από 4.200 κρούσματα.

“Δυστυχώς, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο την ερχόμενη εβδομάδα τα κρούσματα να ξεπεράσουν τα 10.000”, επισήμανε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει την κινητοποίηση “όλων των οικονομικών, υγειονομικών, δημόσιων και ιδιωτικών, και στρατιωτικών μέσων για την προστασία όλων των πολιτών”, εξήγησε ο Σάντσεθ.

Όμως, η “νίκη εξαρτάται από τον καθένα εξ ημών… ο ηρωισμός συνίσταται στο να πλένουμε τα χέρια και να παραμένουμε στα σπίτια μας”, τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ