ΔΙΕΘΝΗ

Σε κώμα αγόρι 7 ετών μετά από μάθημα τζούντο: Φώναζε “δεν μπορώ άλλο”, αλλά τον έριξαν κάτω 27 φορές

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας 7χρονος από την Ταιβάν ύστερα από μάθημα τζούντο. Το αγόρι κινδυνεύει να μείνει παράλυτο καθώς την ώρα της προπόνησης ο συνάθλητής τους τον έριξε κάτω 27 φορές.

Ο μικρός, τον περασμένο Απρίλιο κατάφερε να πείσει τους γονείς του να παρακολουθήσει μαθήματα τζούντο, ωστόσο δύο εβδομάδες μετά δίνει μάχη για τη ζωή του, με την Ταϊβάν να παρακαλεί για την ανάρρωσή του, ούσα συγκλονισμένη από αυτό το γεγονός.

Παρών ο προπονητής

Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, ένας παλαιότερος και πιο έμπειρος συναθλητής του, τον ρίχνει κάτω κατά τη διάρκεια της άσκησης, με τον Γουέι Γουέι (είναι ψευδώνυμο) να φωνάζει, «το πόδι μου, το κεφάλι μου, δεν το θέλω άλλο», αλλά ο προπονητής του να τον διατάζει να σηκωθεί και να δίνει εντολή στο άλλο αγόρι να συνεχίσει, ρίχνοντάς τον ξανά κάτω.

Ο 7χρονος έκανε εμετό αλλά ο προπονητής δε σταματούσε

Όταν ο Γουέι Γουέι δεν μπορεί πλέον καν να σηκωθεί, ο προπονητής του, παίρνει τη θέση του άλλου αγοριού και συνεχίζει ο ίδιος την άσκηση. Τον σηκώνει και τον ρίχνει κάτω πολλές φορές. Ο 7χρονος φτάνει στο σημείο να κάνει εμετό, αλλά η «άσκηση» δεν σταματά. Συνολικά τον έριξαν κάτω 27 φορές.

Ο μικρός λιποθύμησε και στη συνέχεια τον μετέφεραν στο νοσοκομείο.Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία και τώρα βρίσκεται σε κώμα και σε μηχανική υποστήριξη

Ο προπονητής, ο οποίος ηλικιακά είναι στα τέλη των 60, τέθηκε αρχικά υπό κράτηση για έρευνα λόγω υποψίας αμέλειας που προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό, αλλά στη συνέχεια ο εισαγγελέας τον απελευθέρωσε, αποδεχόμενος την εξήγησή του, ότι αυτό που είχε συμβεί ήταν μέρος της «κανονικής εκπαίδευσης» κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Η οικογένεια του αγοριού όμως έδωσε συνέντευξη Τύπου και μίλησε για το τι είχε συμβεί και έτσι ο εισαγγελέας είδε ότι υπάρχουν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι ο προπονητής μπορεί να διέπραξε σοβαρό έγκλημα οπότε εξέδωσε αίτημα την εκ νέου κράτηση του, χωρίς μάλιστα να έχει επικοινωνία με οποιονδήποτε εκτός από τον δικηγόρο του.

Παρών στο μάθημα ήταν ο θείος του παιδιού πουβιντεοσκόπησε το μάθημα για να δείξει στη μητέρα του Γουέι Γουέι πως είναι ακατάλληλο. Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν αντέδρασε κάποιος… Στην Ανατολή έχουν τη φιλοσοφία να σφυρηλατούνται τα αγόρια τους, να αντέχουν και να μένουν πειθαρχημένα και γενικότερα να μην παρεμβαίνουν στον δάσκαλο, ο οποίος είναι σεβαστός.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ