ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σκληρή απάντηση στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τον Βιολογικό της Κρεμαστής, έδωσε χτες ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλης Μανέτας

 

Σκληρή απάντηση στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης σχετικά με τον Βιολογικό της Κρεμαστής, έδωσε χτες, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλης Μανέτας.  O κ Μανέτας ανέφερε :
«Για το μόνο που δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί η αντιπολίτευση, είναι να μας κατηγορεί γι αυτό το έργο. Η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση, μελετά τα θέματα εις βάθος. Για το λόγο αυτό, έχουμε αναθέσει σε έμπειρα μελετητικά γραφεία να μας προτείνουν τις καλύτερες λύσεις για την επιχείρηση και για το νησί ώστε οποιαδήποτε απόφασή μας, να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη. Δεν μπορούμε να λέμε ότι σεβόμαστε το περιβάλλον χωρίς να κάνουμε τίποτα. Να σας δώσω ένα παράδειγμα με τον Βιολογικό στο Βόδι. Γνωρίζουμε όλοι ότι είναι μια κατάσταση που βρίσκεται στα όρια της λειτουργίας της. Αυτή η δραματική κατάσταση δεν δημιουργήθηκε από τη μία μέρα στην άλλη. Είναι αποτέλεσμα μιας χρόνιας απραξίας. Επειδή αυτή η διοίκηση και ο ίδιος ο δήμαρχος κ. Αντώνης Καμπουράκης, έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτά τα ζητήματα, την πρώτη κιόλας μέρα που αναλάβαμε, κάναμε μια επίσκεψη εκεί. Η εικόνα ήταν τουλάχιστον.. τριτοκοσμική. Ο δήμαρχος, έδωσε εντολή να προχωρήσουμε άμεσα στη σύνταξη μελετών και να βρούμε χρηματοδότηση –όπως κι έγινε.
Όσον αφορά στον Βιολογικό της Κρεμαστής, υπάρχουν εκκρεμότητες –για τις οποίες δεν ευθύνεται η σημερινή δημοτική αρχή. Αναθέσαμε τη σχετική μελέτη και περιμένουμε να μας καταθέσουν τις προτάσεις τους. Από εκεί και πέρα, θα προχωρήσουμε σε μια λύση που να βοηθά τις δημοτικές ενότητες και να είναι λειτουργικές. Υπάρχει καταγεγραμμένη μια δυσπιστία των δημοτών όταν προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε τέτοιες εγκαταστάσεις και οι τοπικές κοινωνίες, αντιδρούν. Εν μέρει είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις, διότι έχουν κακή πείρα από την μέχρι σήμερα λειτουργία των εγκαταστάσεων. Ωστόσο, κάποιοι έχουν την πολιτική ευθύνη για όλα αυτά. Ας βγουν λοιπόν και ας αναλάβουν την ευθύνη τους!!!
Εμείς, ως διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, είμαστε όλοι αποφασισμένοι να δώσουμε λύσεις στα χρόνια προβλήματα. Το μεγάλο στοίχημα είναι να πείσουμε τους δημότες ότι δεν είναι οχλούσα δραστηριότητα όταν κάτι λειτουργεί με κανόνες και απαραίτητες προϋποθέσεις».
Ο κ. Μανέτας, μίλησε ακόμη για τις ζημιές που υπέστησαν αρκετές υποδομές της ΔΕΥΑΡ κατά τις πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου οι οποίες, όπως είπε, έχουν αποκατασταθεί.

Οσον αφορά στους ελέγχους του ιικού φορτίου στα λύματα  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ τόνισε πως γίνονται συνέχεια και παρακολουθείται το ιικό φορτίο:
«Με εντολή του δημάρχου κ. Καμπουράκη, έχουμε αναβαθμίσει την μέθοδο παρακολούθησης του ιικού φορτίου. Μέχρι πρότινος έπρεπε να στείλουμε τα δείγματα σε ιδιωτικά εργαστήρια στην Αθήνα. Ωστόσο, τα αποτελέσματα έβγαιναν με βάση το ιικό φορτίο και χωρίς αναγωγή στους φορείς του ιού. Επειδή όμως, υπάρχουν πιο σύγχρονες μέθοδοι ανάλυσης τις οποίες χρησιμοποιεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τελικά, δέχτηκαν να μας εξυπηρετήσουν, ενώ προμηθευτήκαμε ένα ειδικό οργανοληπτικό δοχείο για να λαμβάνουμε δείγματα όλο το 24ωρο. Το χημείο που βρίσκεται στον Βιολογικό ξεκίνησε τις δειγματοληψίες και μέσα τις επόμενες μέρες θα αποστείλουμε τα πρώτα δείγματα που θα είναι και ποσοτικοποιημένα».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ