ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στέλιος Πέτσας: Έχουμε εξαντλήσει κάθε μέσο πειθούς για την πανδημία

«Όταν έχουν εξαντληθεί όλα τα εργαλεία πειθούς, όταν έχουμε καθημερινά ατράνταχτα στοιχεία (9/10 ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ) τότε δεν χρειάζονται πολλά πράγματα για την πειθώ», σχολίασε σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, σχετικά με όσους παραμένουν διστακτικοί στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Μιλώντας για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες Τετάρτη (06.10.2021), τα οποία δίνουν πλήρεις ελευθερίες στους εμβολιασμένους, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι το καθεστώς στην εστίαση θα φέρει σκέψεις στους αναποφάσιστους, επισημαίνοντας πως θα σκεφτούν ότι όσοι έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αποκτούν τις ελευθερίες που είχαν και πριν.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι τα νέα μέτρα θα ευνοήσουν και τους επιχειρηματίες στην εστίαση: «Θα είναι πολύ πιο εύκολο για τον επιχειρηματία όταν έχει κανονική χωρητικότητα. Ο πελάτης του θα διασκεδάσει ακόμα και όρθιος και θα έχει μεγαλύτερο τζίρο. Θα είναι πιο υπεύθυνος και θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο να τηρεί τα μετρά στην είσοδο
ενώ θα είναι και πιο εύκολος ο έλεγχος από τα κρατικά όργανα».

Η αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία

Σε ό,τι αφορά την αμυντική συνεργασία με τη Γαλλία, ο κ. Πέτσας έκανε μια σύντομη αποτίμηση, κάνοντας λόγο για τρία σημεία – «κλειδιά» σε αυτή:

  1. Αναβάθμιση στο επιχειρησιακό πεδίο για το ναυτικό
  2. Απόκτηση Rafale
  3. Γενική αναβάθμιση της στρατιωτικής αυτονομίας της Ευρώπης

Είπε πως πρόκειται για ιστορική συμφωνία ενώ χαρακτήρισε και ως «ιστορικές» της ευθύνες της αντιπολίτευσης αν ψηφίσει «όχι» μετά τη συζήτηση στη Βουλή.

«Προσοχή, βραχυπρόθεσμα, με την Τουρκία»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών επέστησε την προσοχή για την Τουρκία, σε βραχυπρόθεσμο χρόνο και σχολίασε ως αίολα τα επιχειρήματα της γειτονικής χώρας περί αποστρατικοποίησης όταν μάλιστα απειλούν συνεχώς κράτη της Ανατολικής Μεσογείου.

Για την στάση που πρέπει να κρατήσει η ελληνική πλευρά δήλωσε τα εξής: «Δείξαμε και στο πρόσφατο παρελθόν ότι μπορούμε να προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Όταν το εκπέμπουμε αυτό με σαφήνεια και απόλυτη καθαρότητα θα συνεχίσουμε να έχουμε καλές σχέσεις. Αν εμφανιστούμε διαλλακτικοί σε τέτοια θέματα τότε μπορεί να έχουμε πρόβλημα, για αυτό συνεχίζουμε με αυτή την στρατηγική επιλογή».

Διαγραφή Μπογδάνου και παρέμβαση Δένδια

Για τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και την παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο κ. Πέτσας τόνισε πως το ζήτημα έφερε τον αποπροσανατολισμό από τη συζήτηση για τη συμφωνία και σημείωσε πως «πρέπει να εστιάσουμε όλοι στα θετικά στοιχεία αυτής της συμφωνίας και να αφήσουμε τα μικροκομματικά ζητήματα»

Κληθείς να σχολιάσει την παρέμβαση του Νίκου Δένδια στην Βουλή σε απάντηση των όσων είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, δήλωσε ότι «όταν βρίσκεται ένας υπουργός στα έδρανα της Βουλής και τίθεται οποιοδήποτε ζήτημα ευρύτερης κυβερνητικής πολιτική όχι μόνο μπορεί αλλά και οφείλει να πάρει τον λόγο».

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ