ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

« Στην Περιφερειακη Αρχή Νοτίου Αιγαίου απευθύνθηκαμε όμως …….εταιρεία που εισάγει tests rapid μας απάντησε! “Νέα ήθη και έθιμα εισάγονται” στην πολιτικη ζωή των νησιών μας;»

Αισθανόμενοι πλήρως τα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας, τοποθετούμενοι με υπευθυνότητα και ενδιαφερόμενοι για το δημόσιο συμφέρον απευθυνθηκαμε με συγκεκριμένα ερωτήματα,πολιτικό σκεπτικό και προτάσεις στην Περιφερειακη Αρχή Νοτιου Αιγαιου (Δελτίο Τύπου 13.1.21). Αφορούσε  τα rapid tests που έστειλε η ηγεσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους Λειψους και δημιούργησαν  προβλήματα και αναστάτωση αφού εμφάνισαν κατοίκους. θετικούς στον covid/19! Ακολουθησε νέα εξέταση στο νοσοκομείου Λέρου(με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταλαιπωρία, αγωνία, δαπάνες κτλ….) που έδειξε ότι οι συμπατριώτες μας δεν ήταν τελικά -ευτυχως- ασθενείς  του covid/19.
Θυμίζουμε ότι αρχικά  το ζήτημα παραδέχτηκε και ανέδειξε με δημόσιες δηλώσεις του στις 11.1.21 και ο δήμαρχος των Λειψών και εκπρόσωποι των ιατρών του Ε.Σ.Υ. της περιοχής και στη συνέχεια ακολούθησε η δικιά μας πολιτική- αυτοδιοικητική  παρέμβαση.
Η ηγεσία της Π.Ν.Α. δεν απάντησε στα ερωτήματα και στο σκεπτικό που δημόσια καταθεσαμε .Αυτό δεν αποτελεί   καινούρια είδηση ούτε μας προκαλεί εντύπωση….Η κοινωνία διακρίνει πλέον ποιοι ρίχνουν επικοινωνιακά” πυροτεχνήματα ” και “αφορισμούς”  και   ποιοι ασχολούνται με την ουσία…..
Εντύπωση  όμως προκαλεί η ανακοίνωση που στράφηκε ανερμάτιστα  εναντίον μας από εταιρεία που εμφανίζεται ως εισαγωγέας και διανομέας  rapid tests !Αντί της Περιφερειακής Αρχής Ν.Αιγαιου….εταιρεία -την οποία δεν γνωρίζαμε, ούτε αναφέραμε το όνομα της ,ούτε είχαμε διάλογο μαζί της-έρχεται να μας καταγγείλει ανερμάτιστα  και χωρίς να απαντά για το επίμαχο θέμα των συγκεκριμένων rapid tests που δημιούργησαν το πρόβλημα στους Λειψους!Κανείς δεν αναλαμβάνει  καμμία ευθύνη για το δυσάρεστο συμβάν…
Ίσως επιλεχθηκαμε  εμείς- να “στοχοποιηθουμε “- και όχι αυτοί που πρώτοι στους Λειψους  ανέδειξαν το  σοβαρό θέμα-   γιατί η φωνη μας” σπάει διαρκώς  τη σιωπή “που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν στα νησιά μας.
Ίσως να εισάγονται και “νέα ήθη και έθιμα στην πολιτικη ζωή”  του Νοτίου Αιγαίου…..
Το σίγουρο είναι ότι εμείς δεν συμμετέχουμε στα κοινά για υποστηρίξουμε ή να βλάψουμε κάποια εταιρεία! Το ρόλο του προστάτη   της διαπλοκής και των οικονομικών συμφερόντων ας το αναλάβει άλλος με την παρέα του στο Νότιο Αιγαίο….
Με όρους πολιτικούς και βαθιά αυτοδιοικητικούς πορευομαστε , υπερασπίζομαστε και αγωνιούμε  για το δημόσιο συμφέρον και θυμίζουμε ότι … έχουμε και εμείς νόμιμα δικαιώματα!
Στα  συγκεκριμένα  και με πολιτικό πολιτισμό ερωτήματα μας -που μένουν αναπάντητα – θα επανέλθουμε , θα προστεθούν και αλλά….  και θα υπάρξει πολιτική παρέμβαση και κριτική εφόσον διαπιστωθούν νέα “παρατράγουδα “
στην κοινωνία μας….
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”-Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ