ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκινεί η Φώφη Γεννηματά: Ο Κρεμαστινός ήταν «ο δικός μας γιατρός», χάσαμε έναν φίλο

 

Η είδηση πως ο Δημήτρης Κρεμαστινός έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό και σε ηλικία 78 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στον Ευαγγελισμό σκόρπισε θλίψη στον πολιτικό κόσμο της χώρας. Η Φώφη Γεννηματά τον αποχαιρέτισε με μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη για το χαμό «αγαπημένου φίλου». Όπως λέει η Φώφη Γεννηματά, ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν «ο δικός μας γιατρός».

«Χάσαμε σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο, έναν λαμπρό επιστήμονα, ένα φλογερό πατριώτη, ένα Μαχητή της Δημοκρατικής Παράταξης, βουλευτή, αντιπρόεδρο της Βουλής, υπουργό» γράφει η Φώφη Γεννηματά και θυμάται πως ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν ο άνθρωπος που στάθηκε στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου σε δύσκολες στιγμές.

Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό: «Κέρδισε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των Ελλήνων, μέσα από τη συνεχή κοινωνική, επιστημονική και την ακαδημαϊκή του παρουσία, το διδακτικό και ερευνητικό του έργο, τη δράση του στις μεγαλύτερες Καρδιολογικές Κλινικές της χώρας και τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων όπου συνέβαλε στην ενίσχυση του ΕΣΥ».

Το όνομα του Δημήτρη Κρεμαστινού, συνεχίζει η Φώφη Γεννηματά, «συνδέθηκε με τη λειτουργία των σημαντικότερων καρδιολογικών κλινικών της χώρας, την ενίσχυση του ΕΚΑΒ, τη λειτουργία των αεροδιακομιδών, τη δημιουργία του ΟΚΑΝΑ, την εισαγωγή της τηλεϊατρικής, την αναμόρφωση του ψυχιατρείου της Λέρου, την ίδρυση και στήριξη του Νοσοκομείου Ρόδου».

Και καταλήγει: «Η απουσία του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην επιστήμη, στην παράταξή μας, στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Δωδεκάνησα που τον αγάπησαν και τον τίμησαν επί σειρά ετών. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα τον θυμόμαστε με αγάπη και σεβασμό. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην Τζένη και τους οικείους του».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ