ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα για τις εποχιακές επιχειρήσεις.

 

Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, είχε η Μίκα Ιατρίδη, στον οποίο έθεσε και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εποχιακές επιχειρήσεις, όπως αυτά αναφέρονται στην επιστολή τηςΈνωσης Εμπόρων Τυποποιημένων Τροφίμων Ποτών και Τουριστικών Ειδών (ΕΠΕΤ) Ρόδου, αλλά και στα αιτήματα πουτης έχουν μεταφέρει και το Σωματείο Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών Μεσαιωνικής Πόλης (ΣΕΕΜΠ) Ρόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Μίκα Ιατρίδη ανέφερε στον αρμόδιοΥπουργό ότι οι εποχιακές επιχειρήσεις στα Δωδεκάνησα έχουν πληγεί και αυτές από την πανδημία του κορωνοϊού, ότι αναπόφευκτα θα έχουν μεγάλη πτώση στο τζίρο τους και ότιχρειάζονται μέτρα στήριξης, μια και έχουν να κάνουν είσπραξη από τον Οκτώβριο του 2019.

Η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε ότι υπάρχουν τρόποι καθορισμού της εποχικότητας των επιχειρήσεων, είτε μέσα από τα αντίστοιχα προεδρικά διατάγματα, ή μέσω του συστήματος «Εργάνη», των στοιχείων του «ΕΦΚΑ», αλλά και τηςαπόδοσης ΦΠΑ πρώτου τριμήνου, η οποία είναι μηδενική, ώστε να περιοριστούν οι οικονομικές συνέπειες τηςπανδημίας του κορωνοϊού και σε αυτές τις επιχειρήσεις.

Όπως, άλλωστε, έχει ήδη κάνει η Κυβέρνηση με μέτρα στήριξης που έχουν ληφθεί από την αρχή της πανδημίας,αλλά και τώρα, με τη μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα τηςεστίασης, τη μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές, τη μείωση του ΦΠΑ στα οργανωμένα τουριστικά πακέτα, τις  θετικές ρυθμίσεις τόσο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, όσο και τουςενοικιαστές και την ενίσχυση των εποχιακών εργαζομένων. Μέτρα που στόχο έχουν να στηρίξουν τις επιχειρήσεις, τουςεργαζόμενους και την οικονομία.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ