ΔΙΑΦΟΡΑ

Τα 8 λάθη που κάνουμε όλοι, με τα ψώνια στο σουπερμάρκετ

Λάθη κάνουμε κατά τη διάρκεια της αγοράς προϊόντων. Όταν κάνουμε τα ψώνια της εβδομάδας θέλουμε να παίρνουμε φρέσκα προϊόντα και γευστικά. Πως μπορούμε όμως να διακρίνουμε τα προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας και να επιλέξουμε τα σωστά;

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μην εξαπατείστε από τα τεχνάσματα των σούπερ μάρκετ.

1. Αποφύγετε τα ανασυσκευασμένα αντικείμενα.

Είναι πολύ πιθανό αυτές οι τροφές να έχουν λήξει ή να λήγουν σύντομα. Ακόμα και τα αυτοκόλλητα με τις πληροφορίες δεν λένε πολλά γιατί δεν είναι δύσκολο να αλλαχτούν αν χρειαστεί.

2. Προσοχή στο σημείο με τα εκλεκτά προϊόντα.

Προσοχή στις σαλάτες που έχουν πολύ σκόρδο και μπαχαρικά: τα χρησιμοποιούν για να καλύψουν τροφές που έχουν λήξει. Να θυμάστε πως οι σαλάτες με λάδι είναι πιο ασφαλείς από τις σαλάτες με μαγιονέζα.

3. Ελέγξτε την κατάσταση της συσκευασίας.

Φθορές στην συσκευασία δείχνουν πως πιθανώς το προϊόν να μην είχε αποθηκευτεί ή μετακινηθεί σωστά.

Τα λάθη που κάνουμε στο σούπερ μάρκετ

4. Εξετάστε προσεκτικά τα προϊόντα.

Οι υπάλληλοι έχουν εκπαιδευτεί να παρουσιάζουν τα προϊόντα από την καλή τους πλευρά. Πρέπει να κοιτάτε όμως για σημάδια που δεν είναι τόσο εμφανή. Το ίδιο ισχύει και για τα κατεψυγμένα, που σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε οπτικά λόγω του πάγου.

5. Προσοχή στα υπερβολικά φωτεινά προϊόντα.

Πολλοί νομίζουν πως όσο πιο φωτεινό είναι το κέτσαπ, τόσο πιο καλή γεύση έχει. Αλλά τα φυσικά προϊόντα ποτέ δεν είναι πολύ φωτεινά. Αυτό το έντονο χρώμα πιθανώς να οφείλεται σε χημικά κατά την καλλιέργεια των τροφών ή σε χρωστικές.

6. Μην βαριέστε, ψάξτε για όσα χρειάζεστε.

Για να πουλήσουν τα ακριβά προϊόντα, τα σουπερμάρκετ τα βάζουν στα καλύτερα σημεία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και τα πιο ποιοτικά. Για να μειώσουν την χασούρα από προϊόντα που λήγουν, οι υπάλληλοι τα βάζουν προς τα έξω. Η λύση είναι απλή: ψάξτε στο βάθος του ραφιού για να βρείτε τις πιο φρέσκες τροφές.

7. Να επιλέγετε τοπικά προϊόντα.

Είναι καλύτερο να αγοράζουμε τοπικά προϊόντα γιατί η μεγάλη μετακίνηση και πιθανές παραβάσεις των συνθηκών μεταφοράς μπορεί να έχουν αλλοιώσει την γεύση και την ποιότητα.

8. Ζητήστε την συμβουλή των υπαλλήλων.

Είναι δύσκολο να πουν ψέματα σε πελάτες. Ρωτήστε τους για το πόσο φρέσκες είναι οι τροφές και πού μπορείτε να τις βρείτε. Ακόμα και αν προσπαθήσουν να σας πουν ψέματα είναι πολύ πιθανό να το καταλάβετε.

Λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι κατά τη διάρκεια των αγορών μας στο σούπερ μάρκετ.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ