ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με το γηροκομείο Χανίων: «Είδα ότι έπαιρνε ψυχοφάρμακα» – Νέες καταγγελίες (Video)

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες.

Συγγενής ηλικιωμένης από το γηροκομείο στα Χανιά καταγγέλλει πως της χορηγήθηκαν ακόμη και ψυχοφάρμακα. «Είδα από τον ΑΜΚΑ της ότι έπαιρνε φάρμακα που δεν τα είχε πάρει ποτέ στη ζωή της, ψυχοφάρμακα. Ακόμα και Στεντόν της είχαν γράψει», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο κ. Δημήτρης Παρδαλάκης, συγγενής ηλικιωμένης. Επίσης, μία ακόμη συγκλονιστική μαρτυρία για τις συνθήκες διαβίωσης στο γηροκομείο στα Χανιά, την ασιτία και τους ανύπαρκτους κανόνες υγιεινής έρχεται στο φως και σοκάρει.

Ο συνεργαζόμενος ψυχίατρος του γηροκομείου διέψευσε το γεγονός τονίζοντας ότι «ποτέ δεν πρότεινα και δεν χορήγησα φάρμακο, φαρμακευτική ουσία, σκεύασμα φαρμακευτικό της κατηγορίας των βενζοδιαζεπινών, τύπου στεντόν ή οτιδήποτε άλλο».

«Δεν ήμουν συντονιστής εγώ, του ιατρικού έργου εκεί. Ο συντονιστής ήταν ο γιατρός της μονάδας και η διευθύντρια. Και μάλιστα πέρυσι με τον Covid, είμαι κάποιας ηλικίας, είχε υπάρξει το lockdown, και πέρασε και μήνας να πάω. Πιθανότατα την ίδια περίοδο που συνέβησαν ό,τι συνέβησαν με τις κατηγορίες», πρόσθεσε ο ψυχίατρος.

«Χιονοστιβάδα» αποκαλύψεων για το γηροκομείο στα Χανιά: «Είδα άλλους δεμένους, άλλους με τις ακαθαρσίες τους» (Video)

Χιονοστιβάδα αποκαλύψεων για το γηροκομείο στα Χανιά, όπου τον τελευταίο χρόνο σημειώθηκαν πάνω από 70 θάνατοι ηλικιωμένων.

«Εγώ ήμουν πρώτη ξαδέρφη με τη συγχωρεμένη. Τώρα τα ανακάλυψαν αυτά; Αν έχουν λίγο προσωπικό, αυτά συμβαίνουν. Είχα την ξαδέρφη μου στο γηροκομείο αυτό. Όταν πας εκεί τον άνθρωπό σου, όλα είναι μέλι γάλα. Αλλά μετά, είδα άλλους δεμένους, άλλους να τους αφήνουν να κάθονται με τις ακαθαρσίες τους. Οι άνθρωποι πεινούσαν. Οι μερίδες ήταν για να χορτάσει ένα μωρό. Ο κόσμος ζητούσε φαγητό», περιέγραψε η κ. Αργυρώ στο MEGA.

Συγγενής θύματος κατήγγειλε ότι, μια φορά που επισκέφθηκε την ηλικιωμένη συγγενή του, ενώ την έψαχνε παντού, ήταν σε ένα υπόγειο, στο μπάνιο, όπου την είχαν ξεχάσει για 2-3 ώρες.

Συγκλονίζουν οι νέες καταγγελίες για την υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ σε ρεπορτάζ του, συγγενείς τροφίμων μίλησαν στην κάμερα για κακοποίηση των δικών τους ανθρώπων, αλλά και για υποχρεωτικές αλλαγές διαθήκης, ενώ η διοίκηση της δομής επιμένει να αρνείται όλες τις κατηγορίες, καταθέτοντας μάλιστα αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Νοσηλεύτηκε στο Αγία Σκέπη- Άουσβιτς, σε αθλία κατάσταση, την επισκεπτόμουν και έβλεπα τραγικές εικόνες, δεμένους ανθρώπους, θα καταθέσω και φωτογραφίες», δήλωσε χαρακτηριστικά συγγενής θύματος.

Έξω από το κατώφλι του εισαγγελέα, συγγενής ηλικιωμένης που πέθανε στο γηροκομείο των Χανίων, κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ πως της άρπαξαν την περιουσία, ενώ η γυναίκα είχε άνοια, καθώς είχε περάσει δύο εγκεφαλικά.

«Έχω έγγραφα και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υψηλά ιστάμενο πρόσωπο στην ιεραρχία της Κρήτης, μεσολάβησε ώστε η περιουσία της … μου, η οποία ήταν σε αρχική άνοια, κ με δύο εγκεφαλικά στο νοσοκομείο, μεταφέρθηκε σε μονές και γενικότερα στην εκκλησία της Κρήτης», σημείωσε ο συγγενής της άτυχης γυναίκας.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ