ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Tην Ρόδο προτείνει αμερικάνικο περιοδικό για διακοπές το Σεπτέμβριο

 

Να ταξιδέψουν το Σεπτέμβριο προτρέπει τους αναγνώστες του το αμερικάνικο Cosmopolitan, που δημιούργησε μια λίστα με έξι προορισμούς παγκοσμίως που έχουν υψηλές θερμοκρασίες τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου.

Ανάμεσα στις συνολικά έξι προτάσεις που επέλεξε το περιοδικό για τους αναγνώστες του οι δύο είναι ελληνικές.

Η Αθήνα, συναντάται στη δεύτερη θέση της λίστας, για την οποία αναφέρει ότι όσοι δηλώνουν λάτρεις της αρχαιολογίας και της ελληνικής μυθολογίας δεν έχουν παρά να επισκεφτούν την πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Συμπληρώνει, επίσης, ότι σε αυτήν την πόλη με την Ακρόπολη και το Ναό του Ποσειδώνα να αποτελούν και τα σημαντικότερα μνημεία της, ο επισκέπτης θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην ιστορία.

Δεν παραλείπει να κάνει μνεία, ωστόσο, στον ελληνικό ήλιο, σήμα κατατεθέν του καλοκαιριού, και γι αυτόν τον λόγο συμπεριλαμβάνει και τη Ρόδο ανάμεσα στις προτάσεις της, στην έκτη θέση της λίστας.

Για το νησί των Ιπποτών, το αμερικάνικο περιοδικό αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «εκεί όπου συναντά κανείς την μεγαλύτερη Μεσαιωνική Πόλη σε όλη την Ευρώπη, η ιστορία, ο πολιτισμός και η φύση συνδυάζονται με έναν τρόπο μαγικό».

Στην πρώτη θέση της λίστας φιγουράρει η Ίμπιζα στην Ισπανία, μετά την Αθήνα ακολουθεί το νησί Fuerteventura στα Κανάρια Νησιά, τέταρτο το Κανκούν στο Μεξικό και πριν τη Ρόδο το νησί Sal στο σύμπλεγμα νησιών Cape Verde στη δυτική ακτής της Αφρικής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ