ΔΙΑΦΟΡΑ

«Το τσάμπα τελείωσε»: Αυτοί είναι οι 4 τραγουδιστές που έριξαν άκυρο στο «Στην υγειά μας ρε παιδιά»

Τι συμβαίνει με την εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Η φετινή χρονιά ήταν σίγουρα η πιο δύσκολη για τον Σπύρο Παπαδόπουλο και το «Στην υγειά μας ρε παιδιά». Ο ανταγωνισμός αυξήθηκε, τα νούμερα τηλεθέασης δεν ήταν τα αναμενόμενα γι’ αυτό και το μέλλον της εκπομπής είναι αβέβαιο.

Και επειδή ενός κακού μύρια έπονται, πρόβλημα παρουσιάστηκε και με τους καλεσμένους. Την αρχή έκανε η Μαντώ πριν από κάποιους μήνες όταν με ανάρτησή της γνωστοποίησε  ότι δεν θα παραβρεθεί στην εκπομπή – αφιέρωμα για τις δεκαετίες 1980-1990.

Η γνωστή τραγουδίστρια έκανε λόγο για απόφαση του σωματείου των τραγουδιστών να αμείβονται από την παρουσία τους σε τηλεοπτικές εκπομπές. Ωστόσο όπως σημείωσε αυτό δεν τηρείται με αποτέλεσμα η ίδια να αρνηθεί την πρόταση που της έγινε.

«Παρ’ όλη την απόφαση του σωματείου Ελλήνων τραγουδιστών να αμειβόμαστε για την συμμετοχή μας σε μουσικές εκπομπές, δεν τηρείται αυτό ούτε από τα τηλεοπτικά κανάλια, ούτε δυστυχές από τους συνάδελφους!

Όχι λοιπόν, δεν θα με δείτε στην γνωστή τηλεοπτική εκπομπή που θα κάνει αφιέρωμα στα 80s 90s και κάθονται όλοι στη σειρά στο μακρύ τραπέζι, γιατί δεν δέχτηκαν να με πληρώσουν. Ούτε καν μια συμβολική αμοιβή. Ας πάνε λοιπόν οι υπόλοιποι συνάδελφοι. Πάντοτε θα υπάρχουν άτομα προς εκμετάλλευση. Μόνο που έτσι δεν θα γίνει ποτέ καμία αλλαγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως φαίνεται η περίπτωσή της δεν ήταν η μοναδική.

Με αναρτήσεις τους στο twitter τόσο η Δήμητρα Γαλάνη όσο και η Τάνια Τσανακλίδου στήριξαν τη συνάδελφό τους στην απόφασή της. Οι δύο τραγουδίστριες μάλιστα έχουν ενεργό ρόλο στο σωματείο Ελλήνων τραγουδιστών.

Η Δήμητρα Γαλάνη με ανάρτησή αποκάλυψε ότι η Μαντώ δεν ήταν η μοναδική που αρνήθηκε να συμμετάσχει στη συγκεκριμένη εκπομπή. Ο Δάκης, η Ελπίδα και ο Κώστας Μπίγαληςέδωσαν αρνητική απάντηση στους υπεύθυνους της εκπομπής.

Σε ανακοίνωση μάλιστα του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ζητάμε από όλους τους συναδέλφους να στηρίξουν ενεργά την πρωτοβουλία μας, υπογράφοντας το κάλεσμα μας ώστε να πάψει να υπάρχει πλέον ζωντανή μουσική στην Ελληνική τηλεόραση αλλά και στο ραδιόφωνο (είτε πρόκειται για ζωντανές εκπομπές, είτε για δημιουργία περιεχομένου, streaming κτλ) χωρίς να εξασφαλίζεται ότι αμείβονται ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν. Το δωρεάν, μας τελείωσε φίλοι και συνεργάτες».

Την σχετική ανακοίνωση υπογράφουν 400 τραγουδιστές που ζητούν μέτρα στήριξης των εργαζομένων ενώ επιθυμούν να διασφαλιστούν αμοιβές για τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ