ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Τόξο Προστασίας Για Τα Νησιά Η Υπογραφή Συμφωνίας Μεταξύ Ελλάδος – Αιγύπτου Για Τον Καθορισμό ΑΟΖ

«Η συμφωνία με την Αίγυπτο είναι πολύ θετική εξέλιξη  δεδομένου ότι δημιουργείται ένα τόξο προστασίας που κατοχυρώνει τα δικαιώματα των νησιών μας».

Αυτό υπογράμμισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Notos News   και την  « Απογευματινή Ενημέρωση» ο βουλευτής της ΝΔ Κοσμήτορας της Βουλής κ. Βασίλης Υψηλάντης με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδος και της  Αιγύπτου για τον καθορισμό ΑΟΖ.

«Η ελληνική κυβέρνηση και η διπλωματία το τελευταίο διάστημα μας  δίνουν μόνο ευχάριστες ειδήσεις παρά τη προκλητικότητα της γειτονικής Τουρκίας. Αντιμετωπίζουν τα θέματα καίρια με ταχύτητα και δίνουν τις απαντήσεις που πρέπει. Αυτό φαίνεται και από τις αντιδράσεις της Τουρκίας παρά την επιθετικότητα που δείχνει», δήλωσε ο κ. Υψηλάντης.

Ο κ. Υψηλάντης συνόδευσε σήμερα μαζί με όλους τους βουλευτές του νομού και τον υφυπουργό Τουρισμό κ. Κόνσολα τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη  στη Χάλκη .

«Την  Ελλάδα της αξιοσύνης όπως την περιέγραψε ο πρωθυπουργός μας  επιδιώκουμε να αναδείξουμε . Η Δωδεκάνησος σήμερα με επικεφαλής τον  πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη  τίμησαν τη μνήμη του Δημήτρη Κρεμαστινού ενός άξιο τέκνου του νομού και όχι μόνο . Οι συχνές επισκέψεις του πρωθυπουργού  στην περιοχή μας, του δίνουν την εικόνα που πρέπει να έχει για να ασχολείται  με τη νησιωτική Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο που ήταν  μαζί το ο υφυπουργός Εσωτερικών και ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας για να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των μικρών νησιών.  Η προσπάθεια όλων θα αποδώσει. Πολλά ζητήματα έχουν αντιμετωπιστεί.  Είμαστε έτοιμοι και  αποτελεσματικά θα δίνουμε  τις λύσεις στα προβλήματα», τόνισε.

Με αφορμή την σύσκεψη στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τον τουρισμό ο κ. Υψηλάντης τόνισε πως είναι σημαντικό να ακούσει ο πρωθυπουργός τα προβλήματα που ταλανίζουν επιχειρηματίες και εργαζόμενους και να δώσει λύσεις.

«Είναι σημαντικό να ακούσει ο πρωθυπουργός  τα προβλήματα της φετινής προβληματικής τουριστικής σεζόν. Όμως  κάποιοι αριθμοί που ήδη υπάρχουν και αφορούν τις αφίξεις που ήδη  έχουμε  είναι ενθαρρυντικοί. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά θα έχουμε του χρόνου μια σεζόν που θα μας ανταμείψει. Και αυτό γιατί αντιμετωπίζουμε την πανδημία με αποτελεσματικό τρόπο και αυτό θα αποδώσει στο μέλλον  », δήλωσε.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ