ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2021 – Συνέντευξη Τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη: «Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία»

«Η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη συνταγματική της θητεία», δήλωσε κατηγορηματικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής (12.09.2021), στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2021, απορρίπτοντας για άλλη μία φορά τα σενάρια για πρόωρες κάλπες.

«Τι θα είχα να κερδίσω από τις πρόωρες εκλογές; Ποτέ δεν σκέφτηκα πρόωρες εκλογές. Έχουμε ισχυρή αυτοδυναμία… Θα ήταν πράξη πολιτικού τακτικισμού. Δεν το συνηθίζω», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι προσβλέπει σε νίκη στις επόμενες εκλογές και γι’ αυτό, όπως σημείωσε, σχεδιάζει το μέλλον της χώρας με ορίζοντα δεκαετίας.
Απαντώντας στην προσέγγιση της αντιπολίτευσης στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Πρωθυπουργός ανέβασε τους τόνους δηλώνοντας με έμφαση: «Αυτό που ξέρω είναι ότι κατά κανόνα οι γαλοπούλες δεν βιάζονται να έρθουν τα Χριστούγεννα». «Μπερδεύτηκα με το τι ζητά ο κ. Τσίπρας. Ζητάει εκλογές και ταυτόχρονα δεν ζητάει», πρόσθεσε.

 

Επιπλέον, ξεκαθάρισε πως θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία από τις πρώτες κάλπες και αν δεν προκύψει θα πάει και σε δεύτερες κάλπες. «Ποια η άλλη επιλογή; Να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη; Δεν νομίζω να ήθελε ο λαός να ζήσει το ’15», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Η απλή αναλογική, δεν επιτρέπει τον σχηματισμό κυβέρνησης παρά μόνο με την συνεργασία των πρώτων δύο κομμάτων την οποία και αποκλείω», πρόσθεσε, αποκλείοντας κατηγορηματικά συγκυβέρνηση της Ν.Δ. με το δεύτερο κόμμα.NEWSIT.GRΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ