ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εκκένωση των παλαιών σφαγείων από μετανάστες και πρόσφυγες ζητά ο Δήμος Ρόδου

 

Την εκκένωση των κτιρίου που λειτουργούσε παλαιότερα ως σφαγείο στην οδό Αυστραλίας έχει ζητήσει από τα αρμόδια υπουργεία ο Δήμος Ρόδου.

Όπως δήλωσε στο «Βήμα της Δωδεκανήσου» ο αντιδήμαρχος κ. Στράτος Καρίκης το σχετικό αίτημα έχει ήδη διαβιβαστεί στα υπουργεία αλλά απάντηση δεν έχει έρθει ακόμη στη  Ρόδο.

«Ζητούμε την εκκένωση του χώρου των παλαιών Σφαγείων . Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία των μεταναστών και των προσφύγων», δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες ζουν σε  ένα κτίριο που ήταν εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια. Οι χώροι του δεν διαθέτουν παράθυρα.

Οι περαστικοί από την περιοχή θα παρατηρήσουν πως στα παράθυρα υπάρχουν χαρτόνια ή κουβέρτες. Η εικόνα δεν ταιριάζει σε μια Ρόδο που η δημοτική αρχή  θέλει να λάμπει.

Την περίοδο της καραντίνας ,είχαν δημιουργηθεί δυσάρεστες εντυπώσεις όταν έγινε αντιληπτό ότι την ώρα που οι Ροδίτες ήταν  κλεισμένοι στα σπίτια τους οι μετανάστες που φιλοξενούνταν στη δομή είχαν την ευχέρεια να περιφέρονται στην περιοχή κοντά και γύρω από το  κτίριο των σφαγείων αλλά και τις βραδινές χώρες στην πόλη.

Σε ερώτηση αν θα δημιουργηθεί άλλος χώρος για την στέγαση των ανθρώπων αυτών ο αντιδήμαρχος τόνισε πως το κράτος θα πρέπει να βρει λύση σε συνεργασία με τα σώματα; Ασφαλείας  δηλαδή την Αστυνομία και το Λιμεναρχείο που διαθέτουν κρατητήρια.

«Οι μετανάστες που φθάνουν τώρα στη Ρόδο  δεν μένουν στα παλαιά σφαγεία. Σε εφαρμογή του νόμου όταν συντρέχουν δηλαδή οι προϋποθέσεις κρατούνται», είπε.

Να σημειωθεί πως στο θέμα αυτό έχει πάρει θέση η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου με αφορμή την πανδημία και την ακαταλληλότητα το χώρου.

Απολυμάνσεις στα σχολεία

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στις απολυμάνσεις που θα γίνουν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα στα σχολεία που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους.

«Σε συνεννόηση με την Α ΕΛΜΕ εμείς θα κάνουμε τις απολυμάνσεις στα σχολεία. Η διαδικασία θα επαναλαμβάνεται είτε κάθε εβδομάδα ή κάθε δεκαπέντε ημέρες», είπε.

Όσο για τις καθαρίστριες ο κ. Καρίκης ανέφερε πως θα είναι στις θέσεις τους για να φροντίζουν για την καθαριότητα των χώρων στα σχολεία.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ