ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένταση στην Αγία Παρασκευή – «Συγχρωτισμός», αστυνομικοί και χημικά

Δεύτερη μέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων και στην Αγία Παρασκευή σημειώθηκε μεγάλη ένταση. Πληροφορίες για πολύ κόσμο και επέμβαση της αστυνομίας με περιορισμένη χρήση χημικών. Δείτε εικόνες βίντεο από το σημείο.

Μεγάλη ένταση στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην Αγία Παρασκευή, με αστυνομικούς να φτάνουν στο σημείο και να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μεγάλη ένταση, ενώ υπάρχουν και αναφορές για συμπλοκές και πέτρες κατά των ΜΑΤ.

Όλα ξεκίνησαν μετά από πληροφορίες πως υπήρχαν αρκετοί πολίτες συγκεντρωμένοι, με την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων να βρίσκεται σε ισχύ (σ.σ. και μάλιστα να επισύρει πρόστιμο 1.000 ευρώ).

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει.

Δείτε τις εικόνες που δημοσίευσε live ένας χρήστης του Facebook

«Βούλιαξε» από κόσμο νωρίτερα η Πειραϊκή – Περίπατο ο κόσμος και η… απόσταση δύο μέτρων

Διανύουμε την δεύτερη μέρα… λευτεριάς από την καραντίνα που μας έφερε ο κορονοϊός και οι εικόνες του newsit.gr από την Πειραϊκή δείχνουν πως αρκετοί πολίτες το περίμεναν πώς και πώς.

Η Πειραϊκή έχει “βουλιάξει” από κόσμο. Κάτι που φυσικά -από μόνο του- δεν εμπεριέχει κάτι το μεμπτό, ωστόσο οι Αρχές είναι ξεκάθαρες για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε κατά την δεύτερη φάση του κορονοϊού στην χώρα μας, δηλαδή αυτήν του… βγαίνουμε από το σπίτι αλλά “μένουμε ασφαλείς”.

Μια από τις πιο βασικές “οδηγίες” που λένε και… ξαναλένε οι ειδικοί, είναι αυτή της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Δηλαδή το να κρατάμε δύο μέτρα απόσταση από τους συμπολίτες μας όταν βγαίνουμε από το σπίτι.

Όπως θα δείτε στις εικόνες που κατέγραψε το newsit.gr το απόγευμα της Τρίτης, 05.05.2020, αυτό κάθε άλλο παρά τηρήθηκε σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις.

Από την αρχή της Πειραϊκής, στην Θεμιστοκλέους, μέχρι και το Πασαλιμάνι, εκατοντάδες κόσμου έχουν βγει και κάθονται στα πάρκα χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Εκτός αυτού, υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία είναι φανερό πως βρίσκονται περισσότερα από 10 άτομα, ενώ ο συγκεκριμένος περιορισμός όχι μόνο παραμένει σε ισχύ, αλλά “σηκώνει” και πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ