ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Live – Μητσοτάκης: Έχουμε κάνει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει για να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Βουλής στο πλαίσιο της οποίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ενημερώσει το σώμα για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τη συζήτηση  για την πανδημία του κορονοϊού, που θα διεξαχθεί βάσει του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής, άνοιξε ο πρωθυπουργός.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο πρωθυπουργός είπε: «Η χώρα πέτυχε να ανασχέσει το πρώτο κύμα της πανδημίας, γιατί όλοι συστρατευτήκαμε σε μια κοινή προσπάθεια. Η κυβέρνηση ουδέποτε διεκδίκησε εύσημα αποκλειστικότητας για την επιτυχία».

Και πρόσθεσε: «Έχουμε μια δυσκολία να συμφωνήσουμε στους αριθμούς για το τι κάναμε για Υγεία, νοσοκομεία, ΜΕΘ κλπ. Είναι μια συζήτηση που δύσκολα μπορούν να παρακολουθήσουν οι πολίτες».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι έχει γίνει και γίνεται ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να ενισχυθούν τα νοσοκομεία. Είπε ακόμα ότι ο μηχανισμός που έχει δημιουργηθεί δεν είχε καμία σχέση με αυτόν που προϋπήρχε.

Η διαδικασία

Θα ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Ακολούθως, θα απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης, θα δευτερολογήσουν οι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας, του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά, του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας, της Ελληνικής Λύσης Κ. Βελόπουλος και του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ η συζήτηση θα κλείσει με τριτολογία του πρωθυπουργού.

Βάσει της διαδικασίας του άρθρου 142Α, οι τοποθετήσεις των αρχηγών πρέπει να είναι σύντομες, ωστόσο, λόγω της σοβαρότητας του θέματος και της εξελισσόμενης εφαρμογής των αυστηρών απαγορευτικών μέτρων, αναμένεται να δοθεί άπλετος χρόνος.

Δείτε ζωντανά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ