ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Μ.Κόνσολας: «Το παλιό κτίριο του ΙΚΑ στη Ρόδο θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ»

 

 

Πρωτοβουλία του Μάνου Κόνσολα για την αξιοποίηση όλων των εγκαταλελειμμένων κτιρίων του δημοσίου.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, είχε συνάντηση εργασίας με τον Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ κ. Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο, για το ζήτημα της αξιοποίησης του κτιρίου του ΙΚΑ στην Πλατεία Φώκιαλη στην πόλη της Ρόδου.

Συμφωνήθηκε να προχωρήσουν άμεσα οι σχετικές μελέτες και οι απαραίτητες εργασίες προκειμένου να στεγαστούν εκεί όλες οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στο νησί.

Είχε προηγηθεί συνεργασία και συνεννόηση του κ. Κόνσολα και με τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Χρήστο Χάλαρη.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη αποτελεί μέρος μιας συνολικής πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο Μάνος Κόνσολας για την αξιοποίηση όλων των εγκαταλελειμμένων κτιρίων και ακινήτων του δημοσίου.

Είναι η δεύτερη αξιοποίηση ακινήτου με δημόσιο χαρακτήρα και όφελος, αφού χθες υπεγράφη και η μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας Ρόδου στο κτίριο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ, τέως ΚΕΕΛΠΝΟ) στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων, κοντά στο νέο νοσοκομείο της Ρόδου, από την οποία προκύπτει μεγάλο όφελος για το δημόσιο.

Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Κόνσολας, τονίζει:

«Υπάρχει ένα πλούσιο κτιριακό απόθεμα του δημοσίου στα Δωδεκάνησα που πρέπει να αξιοποιηθεί, να στεγάσει υπηρεσίες που σήμερα καταβάλλουν ενοίκιο. Πέρα από το δημοσιονομικό όφελος και την εξοικονόμηση πόρων υπάρχει και το ζήτημα της αισθητικής αναβάθμισης αυτών των κτιρίων που είχαν παραδοθεί στη φθορά του χρόνου.

Κυρίως, όμως, πρέπει να αποδοθούν προς χρήση στον κάθε πολίτη της Δωδεκανήσου και της χώρας.

Μετά τη μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας στο κτίριο του παλιού νοσοκομείου και των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ στο κτίριο του ΙΚΑ στην Πλατεία Φώκιαλη, θα συνεχίσω την προσπάθεια και με άλλα κτίρια του δημοσίου».ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ