ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ν. Σαντορινιός: Ο κ. Μητσοτάκης «μυρίζει» εκλογές, η ελληνική κοινωνία ελπίζει στην πολιτική αλλαγή για μια προοδευτική διακυβέρνηση

 

Συνέντευξη εφ’ όλης με αφορμή την επικαιρότητα παραχώρησε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νεκτάριος Σαντορινιός, στην ΕΡΤ Ρόδου και στη δημοσιογράφο Ρένα Βενιανάκη.

  • «Κόσκινο» το «καλάθι του νοικοκυριού» για να κρύψουν ότι η ελληνική κοινωνία έχει βουλιάξει από την ακρίβεια

«Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης πριν λίγες μέρες. Πράγματι, μυρίζει εκλογές με άρωμα την αντίδραση των πολιτών απέναντι στις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση και γίνονται θηλιά στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς».

«Εντωμεταξύ, το «καλάθι του νοικοκυριού» όχι μόνο δεν μας έχει σώσει αλλά το χρησιμοποιούν ως ένα κόσκινο για να κρύψουν την δραματική πραγματικότητα και την απίστευτη ακρίβεια που βιώνει ο ελληνικός λαός».

  • Πολιτική αλλαγή ζητά ο ελληνικός λαός για να αποτινάξει τα αδιέξοδα της Κυβέρνησης ΝΔ

«Οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν μια χρονική στιγμή, φωτογραφίζουν τη στιγμή δια του φακού της εταιρείας που έχει αναλάβει την δημοσκόπηση. Εξ ου, και οι διαφοροποιήσεις μεταξύ των εταιρειών σε παρόμοια ερωτήματα. Το μόνο σίγουρο, όπως έχει πει και ο Πρόεδρός μας Αλέξης Τσίπρας, είναι ότι οι δημοσκοπήσεις έχουν μία αξία αλλά μεγαλύτερη αξία έχει το αποτέλεσμα της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού».

«Ελπίζουμε οι εκλογές να γίνουν πολύ σύντομα είτε για να πιστοποιήσουν είτε για να διαψεύσουν όσα λένε οι δημοσκοπήσεις. Θεωρώ όμως, ότι ο ελληνικός λαός έχει προ πολλού αντιληφθεί τα αδιέξοδα της πολιτικής της ΝΔ και ότι θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς μια προοδευτική αλλαγή και μια κυβέρνηση με τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου».

«Τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, εντός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχει μια εγρήγορση η οποία θα ενταθεί μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές. Έχουν γίνει συζητήσεις και διεργασίες για τις υποψηφιότητες με τον τελευταίο λόγο, βεβαίως, να τον έχει η Επιτροπή Ψηφοδελτίων κεντρικά.

«Όσο αφορά στη φημολογία που υπάρχει τοπικά, για τυχόν συνεργασία της κας. Λίτσας Φτακλάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζω ότι οι λόγοι παραίτησής της από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αφορούσαν στον τρόπο λειτουργίας του κόμματος και τις διαφωνίες που είχε, όπως τις εξέφρασε και στη δημόσια επιστολή της. Από εκεί και πέρα, θα απαντούσα ότι στην πολιτική όλα μπορούν να συμβούν. Όπως είχε πει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, «στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται».

  • Από σαράντα κύματα περνά η ακτοπλοϊκή σύνδεση στην Κασοκαρπαθία – Μηδενική η στήριξη των νησιωτών

«Ιδιαίτερα οι νησιώτες, συνεχίζουν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας σε όλα τα επίπεδα. Πολιτικές που άρχισαν να εφαρμόζονται υπέρ της νησιωτικότητας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα έχουν εγκαταλειφθεί. Τέτοιο τρανό παράδειγμα αποτελεί το Μεταφορικό Ισοδύναμο αλλά και οι ίδιες οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

«Δείτε τί γίνεται στη σύνδεση της Κασοκαρπαθίας που κυριολεκτικά έχει περάσει από σαράντα κύματα και σήμερα είμαστε ξανά στο σημείο μηδέν, με την παύση της προσωρινής γραμμής και την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού. Μια προκήρυξη που πλέον περιλαμβάνει πλοία κατηγορίας Β’ και Γ΄, δηλωτική της αδυναμίας της  Κυβέρνησης, εφόσον ουσιαστικά ακυρώνει το κυβερνητικό αφήγημα που μιλούσε αποκλειστικά για πλοία κατηγορίας Β’».

  • Βαθύ πλήγμα στη Δημοκρατία, το υπερ-σκάνδαλο των υποκλοπών

«Το θέμα των υποκλοπών είναι εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα που αφορά την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας. Δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τους πάντες, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος εθνικής ασφάλειας. Δείχνει το πώς θέλει να ελέγχει τις ζωές όλων, πολιτικών αντιπάλων, δικαστικών λειτουργών, εισαγγελέων, δημοσιογράφων, ακόμα και των ίδιων των υπουργών της.

Κανένας δε μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των επικοινωνιών των πολιτών και το απόρρητο των συνομιλιών μας. Αυτό είναι βαθύ πλήγμα στη Δημοκρατία και σπέρνει φόβο στην κοινωνία».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ