ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Διευκολύνσεις στις φορολογικές υποχρεώσεις – Δεν θα γίνουν εκλογές

 

Η χώρα θα καταφέρει να ανακάμψει με γρήγορους ρυθμούς, δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην οικονομική ύφεση, λόγω του κορονοϊού.

“Περίπου στο 7% υπολογίζεται η ύφεση, όπως εκτίμησε ο κ. Λιαργκόβας. Ωστόσο, είναι σημαντικό να είναι σύντομη”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον ΣΚΑΪ και εκτίμησε ότι στη διετία το εισόδημα της χώρας δεν θα μειωθεί. Στη συνέχεια, ανέφερε ότι τα 32 δισ. και τα χρήματα από το ΕΣΠΑ, προορίζονται για την… μεταμόρφωση της Ελλάδας και να υπάρξει ανάκαμψη.

Σχετικά με το ζήτημα με τις τράπεζες και τις εξασφαλίσεις για δάνεια, ο κ. Πέτσας είπε πως θα πρέπει να σταματήσουν να ψάχνουν συνέχεια για εξασφαλίσεις.

Για τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών και πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, επανέλαβε ότι θα ανακοινωθούν διευκολύνσεις στο επόμενο διάστημα. “Έχουν δοθεί ήδη παρατάσεις για φορολογικές υποχρεώσεις”, όπως είπε ο κ. Πέτσας, και τόνισε ότι η κυβέρνηση θα διευκολύνει τον κόσμο και μετά την κρίση του κορωνοϊού με δόσεις.

Για τα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη του στην εφημερίδα “Καθημερινή”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε στο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να “μην ανησυχεί γιατί δεν θα γίνουν εκλογές”.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας

Ερωτηθείς για τις τουρκικές προκλήσεις, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι “δεν φοβόμαστε. Προετοιμαζόμαστε για κάθε ενδεχόμενο. Αναδεικνύουμε παντού ότι δεν υπάρχει έννομη ενέργεια από πλευρά της Τουρκίας” και επισήμανε πόσο σημαντική είναι η υποστήριξη των ΗΠΑ, λέγοντας πως υπάρχει “σαφής καταδίκη της Τουρκίας και πλήρης αναγνώριση των ελληνικών θέσεων”.

Και συνέχισε: “Τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και το αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα. Έχουμε πολύ σαφές πλεονέκτημα. Η δική μας προετοιμασία και τα σωστά μηνύματα που στέλνουμε παντού θα συμβάλλουν ώστε να μην έχουμε περαιτέρω ζητήματα”.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ