ΔΙΕΘΝΗ

ΠΟΥ για κορονοϊό: Μην περιμένετε εμβόλιο τους επόμενους 12 μήνες

People wearing protective masks and gloves walk in the streets as the Italian government allows the reopening of some shops while a nationwide lockdown continues following the outbreak of the coronavirus disease (COVID-19), in Venice, Italy, April 14, 2020. REUTERS/Manuel Silvestri
 

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις του ΠΟΥ για το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Ποιες είναι οι χώρες που χτυπάει περισσότερο αυτές τις ημέρες.

«Δεν θα πρέπει να περιμένουμε το εμβόλιο για τον κορονοϊό τους επόμενους 12 μήνες ή και περισσότερο». Αυτό δυστυχώς ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα πάντα με τον ΠΟΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 μειώνεται σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης, όπως στην Ιταλία και την Ισπανία, αλλά η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Βρετανία και την Τουρκία.

Στην συνολική εικόνα της επιδημίας, «το 90% των κρουσμάτων προέρχεται από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Άρα είναι βέβαιο ότι δεν βλέπουμε ακόμη την κορύφωση», δήλωσε η εκπρόσωπος του Οργανισμού Μάργκαρετ Χάρις κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Γενεύη.

Στην Κίνα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, «ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τα εισαγόμενα κρούσματα», διαπιστώνει ο ΠΟΥ.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ