ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου: « Συνεδρίασε το ΔΣ για την επόμενη μέρα των εργαζομένων σε Επισιτισμό-Τουρισμό»

 

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, σήμεραΠέμπτη 7 Μάιου 2020 πραγματοποίησε συνεδρίαση για την επόμενη μέρα των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

Η πλειοψηφία της Διοίκησης υιοθέτησε τις θέσεις και προτάσεις του ΕΚΡ, από την συνεδρίαση που πραγματοποίησε  χθες 6/6/2020, οι οποίες άλλωστε αποτελούσαν προτάσεις του Σωματείο μας καιεπικύρωσε η πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΡ.

   Κύριο μέλημα, αποτελεί το άνοιγμα όλων των επιχειρήσεων ώστε σε πρώτη φάση να εξασφαλιστεί η εργασία των συναδέλφων με πλήρη εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων και της Εργατικής Νομοθεσίας.

   Σε περίπτωση που αυτό είναι ανέφικτο  ζητούμε:

1. Επίδομα Ανεργίας στο ύψος του μισθού που θα λαμβάνει ο κάθε εργαζόμενος, εάν δούλευεκανονικά και με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.
2. Εξασφάλιση του δικαιώματος επαναπρόσληψης για την επόμενη σεζόν
3. Να μην υπάρξει για το 2020 ποσοστόμετακινούμενων μαθητών από άλλες χώρες ώστε να εξασφαλισθεί σε μεγαλύτερο ποσοστό η απασχόληση του ντόπιου εργατικού δυναμικού.
Για όσους εργαζόμενους καταφέρουν να εργασθούν φέτος να μην υπάρχει όριο ή βάση  για την ένταξη τους στο επίδομα ανεργίας
Κατάργηση των απολύσεων
Πάγωμα δανείων και πλειστηριασμών
Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούντη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και την περίοδο αυτή πλήττονται

Επιπλέον εμείς ζητούμε:

Να μην εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία
Διασφάλιση υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας τόσο για εργαζόμενους όσο και για πελάτες
Επίδομα ανεργίας άνευ όρων και προϋποθέσεωνγια όλους τους εποχικούς εργαζόμενους (που θα εργασθούν και μη) έως την έναρξη της σεζόν 2021
Μείωση ενοικίου κατοικίας όλων των εποχιακά εργαζόμενων και ανέργων
Πάγωμα πληρωμών παγίων εξόδων π.χ. ρεύμα, νερό, σταθερή και κινητή τηλεφωνία, internet

 

  Ενώ η πλειοψηφία του ΔΣ κατάθεσε τις παραπάνω προτάσεις και λειτουργεί πάντα, με γνώμονα την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η μειοψηφία του ΠΑΜΕ φαίνεται πως ενδιαφέρεται μόνογια το πώς θα φανεί αρεστή στα κεντρικά όργανα του Περισσού. Από μεριάς της μειοψηφίας ούτε κατατεθήκαν ουσιαστικές προτάσεις αλλά ούτε αποδέχτηκαν τις προαναφερόμενες προτάσεις της πλειοψηφίας. Φρόντισαν να δημιουργήσουν ένταση, με άνευ ουσίας αντιθέσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η συζήτηση τελικά να παρεκκλίνει από την πραγματική της ουσία.

 Τέλος, η πλειοψηφία μας προτείνει την άμεση κινητοποίηση των εργαζομένων επισιτισμού και τουρισμού, με σκοπό να ασκηθεί πίεση στην Κυβέρνηση και να δοθούν απαντήσεις – λύσεις στις προτάσεις μας. Ήρθε η ώρα να παρθούν αποφάσεις στήριξης για τον κλάδο που εν καιρώ κρίσης κράτησε όρθια την οικονομία της Ελλάδας. Η τελική απόφαση για την κινητοποίηση του Σωματείου μας θα παρθεί την Δευτέρα όπου έχει ορισθεί εκ νέου συνεδρίαση του ΔΣ.

Ρόδος ,  7 Μαΐου 2020ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ