ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου: “Ντροπή στην Κυβέρνηση ΝΔ για την ματαίωση της λειτουργίας του Ακτινοθεραπευτικού στο Νοσοκομείο Ρόδου”

  • Η σιωπή της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου σημαίνει συνενοχή

Ήρθε, παρέπεμψε στις καλένδες τη λειτουργία του Ακτινοθεραπευτικού Τμήματος στο Νοσοκομείο Ρόδου, φωτογραφήθηκε και …απήλθε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Ένα όνειρο πολλών ετών για τους κατοίκους των νησιών της Δωδεκανήσου, που προωθούσε μετ’ επιτάσεως ο αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστινός, διαλύθηκε μετά την αισχυντηλή δήλωσή της ότι «ένα τέτοιο τμήμα σε επαρχιακό νοσοκομείο θα πρέπει να εξεταστεί αν μπορεί να προσφέρει τις εξατομικευμένες υπηρεσίες που έχει ανάγκη ο κάθε ασθενής».

Η κυβέρνηση της ΝΔ μετατρέπει σε φρούδες τις ελπίδες των ακριτών νησιωτών να αποκτήσουν Ακτινοθεραπευτικό Τμήμα.

Ένα τμήμα απαραίτητο για τους ογκολογικούς ασθενείς, ώστε να μην αναγκάζονται να μεταφέρονται για τη θεραπεία τους, με ιδιαίτερα υψηλό κόστος, σε Νοσοκομεία της Αττικής.

ΝΤΡΟΠΗ

Βρήκε άψογο, πάντως, από κτιριακής πλευράς το Νοσοκομείο και δήλωσε… ικανοποιημένη από τη λειτουργία του!

Η λέξη ΝΤΡΟΠΗ ωχριά μπροστά στην αναλγησία της για την κατάρρευση του Νοσοκομείου, λόγω της τραγικής υποστελέχωσής του.

Κάποιος να την κατεβάσει από το συννεφάκι στο οποίο έχει γαντζωθεί και τα βλέπει όλα ειδυλλιακά. Όπως, ακριβώς, ο αρχηγός της.

Όσο για τα περί νέων «κινήτρων» στους γιατρούς που θα επιλέξουν να υπηρετούν σε δομές δημόσιας υγείας των νησιωτικών περιοχών, ας πει κάποιος στην κα. Γκάγκα ότι κούρασε να επαναλαμβάνεται και να συλλαμβάνεται  συνεχώς ψευδόμενη.

Υ.Γ: Άκρα του τάφου σιωπή από την περιφερειακή αρχή, που από το 2018 -οπότε και λειτούργησε το Ογκολογικό Τμήμα στο Νοσοκομείο- είχε δεσμευθεί να προχωρήσει τις μελέτες για τη λειτουργία του. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά, που λειτουργεί ως πειθήνιο όργανο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ